Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primele imagini despre cum vă arăta cea mai importantă zonă verde a Caransebeșului i-au fost prezentate primarului Felix Borcean de arhitecții și peisagiștii timișoreni care se ocupă de proiectul de regenerare urbană din Parcul Teiuș. Aceștia au realizat primele planșe conceptuale pentru proiectul de câteva milioane de euro care va schimba total cel mai mare parc din municipiul Caransebeș!

„Principalele propuneri vizează zonificarea funcțională a parcului, fiind create o zonă pentru copiii sub 10 ani, o zonă pentru parc de aventură si pumptrack, o zonă pentru fitness, o zonă pentru cățărare și alpinism, o zonă pentru alergare și una de relaxare și recreere. Mai mult, în cadrul acestor zone vor fi plantate câteva mii de specii de plante, arbori și arbuști, iar parcul va fi irigat. Dotarea se va face cu mobilier urban premium, iar iluminatul se va face cu stâlpi cu panouri solare.”, spun reprezentanții municipalității caransebeșene.

Potrivit acestora, arhitecții și peisagiștii timișoreni au ca termen de predare al proiectului tehnic finalul lunii septembrie, după care proiectul va fi depus pe finanțare prin Programul Regional Vest.

JCS-R.M.