Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – 53 de parcele din Zona Industrială Aglomerator-Valea Ţerovei urmează să fie concesionate, conform unei hotărâri de consiliu local, recent adoptată!

Astfel, zilele trecute, consilierii reşiţeni au aprobat studiul de oportunitate prin care cele 53 de parcele în suprafaţă totală de 145.065 mp, aflate în domeniul publlic, din perimetrul Zonei Industriale Aglomerator-Valea Ţerovei, vor putea fi concesionate de către societăţile comerciale pentru activităţi productive. Asta pentru că, acum, Reşiţa are mai mare nevoie ca oricând de firme care să facă producă ceva şi implicit să fie create locuri de muncă.

Procedura prin care aceste parcele disponibile vor putea fi concesionate pe o perioadă de 49 de ani va fi prin licitaţie publică, conform prevederilor legale în vigoare. Nivelul minim al redevenţei, adică preţul de pornire al licitaţiei este de 0,35 euro/mp/an la cursul euro la data plăţii, preţ ce nu conţine TVA. Totodată, au fost aprobate procedura privind organizarea şi desfăşurarea concesionării prin licitaţie publică, caietul de sarcini, precum şi modelul de contractului de concesiune.

JCS-N.M.

1 Comment

  1. O parte din terenul pe care se află parcul industrial e în pantă. Când a fost amenajat parcul industrial, nu s-a gândit nimeni să niveleze terenul. Mă întreb oare cine va fi interesat de acea porțiune a parcului industrial, aflată în pantă. Sau poate se vor face acum lucrările de nivelare care ar fi trebuit făcute demult. În autenticul spirit românesc, facem un lucru de două ori (așa cum se întâmplă și cu centrul orașului) căci se pare că nu putem face treabă bună de la bun început.

Adaugă comentariu