Parcările de la Bau-Bau rămân gratis. Deocamdată! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În urmă cu aproximativ un an, Primăria a preluat înapoi, de la Ecobau Park, administrarea parcărilor publice cu plată. Şi chiar dacă lucrurile au părut să stagneze, este doar o chestiune de timp până când parcările vor redeveni cu plată!

Primarul Ioan Popa vorbea, recent, despre modernizările prin care au început să treacă parcările din unele zone ale urbei, dar şi despre introducerea a noi sisteme moderne de gestionare a acestora. În vreme ce licitaţia pentru parcările de domiciliu este în toi, parcările publice cu plată rămân, deocamdată, la liber, fără taxă. Asta chiar dacă, aşa cum spunea şi primarul Popa, parcările au fost preluate înapoi, de circa un an, de la Ecobau Parc, care le-a primit în administrare în 2011. În vreme ce Oradea se laudă cu încasări anuale de 2,5 milioane de euro din parcări, iar Clujul cu 4 milioane de euro, parcarea dovedindu-se a fi o sursă importantă pentru buget, deocamdată la noi nu se va întâmpla acum acest lucru.

„Nu, nici vorbă, nu am ajuns până acolo, sublinia primarul. Noi acum încercăm să gândim un mod cât mai facil pentru public, astfel încât să nu mai umble după bilete, după tichete pe la chioşcuri. Şi să nu mai vină unul cu camera de filmat după ei să filmeze maşina. Stupizeniile alea care nu-şi au locul în lumea din 2020. O să găsim metodele cele mai performante să putem să lucrăm pe ele. Publicul trebuie să înţeleagă că acest lucru este studiat în cărţile de urbanism: acolo unde ai lăsat parcările libere, acolo ai căzut economic“. În încheiere, edilul a promis: „În următoarele luni vom porni să punem la punct aceste parcări“. Abia atunci se va putea vorbi şi de vreo taxă!

JCS-A.M.