Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – De curând, aleşii locali au dat undă verde pentru amenajarea unui nou spaţiu de relaxare şi agrement în zona centrală a Reşiţei!

Veşti bune pentru copii, bunici şi părinţi! Reabilitarea spaţiilor publice este din nou în vizorul administraţiei locale. În ultima şedinţă a Consiliului Local, pe ordinea de zi s-a aflat şi un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea unui parc şi a unui loc de joacă modern pentru copii în municipiul Reşiţa. În urma analizei documentaţiei, aleşii locali au aprobat scenariul 1 al studiului de fezabilitate.

Spaţiul de relaxare şi de agrement va fi amplasat pe malul drept al râului Bârzava, în zona de traversare către Gara Reşiţa Sud. În prezent, pe această locaţie se află un loc de joacă degradat, după cum mulţi reşiţeni au putut observa, un chioşc de legume-fructe şi un local unde se comercializează băuturi alcoolice. Toate aceste construcţii, unele provizorii, urmează să fie desfiinţate de către municipalitate.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 3.071.011,52 lei inclusiv TVA. Potrivit raportului de specialitate al Direcţiei de Investiţii şi Mobilitate Urbană din cadrul primăriei, lucrările vor fi ample, indicatorii minimali ai investiţiei din zona Gării Reşiţa Sud cuprinzând următoarele: suprafaţa amenajată-2.379, 48 mp, suprafaţa acoperită cu tartan-896 mp, suprafaţa cu alei pavate-558 mp, amenajarea de spaţii verzi inclusiv sistem de irigaţii-830,09 mp, parapet metalic aferent mal râu-74,68 mp, cişmele cu apă potabilă-1 bucată, aparate de fitness-3 bucăţi, suporţi biciclete-12 bucăţi, stâlpi de iluminat metalici-14 bucăţi, bănci-24 de bucăţi, bănci staţie solară-2 bucăţi, echipamente de joacă-24 de bucăţi, coşuri de gunoi-12 bucăţi, arbori-20 de bucăţi.

JCS-Nicoleta Moraru