Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Îmbrăcămintea îndeplinește o funcție principală în viața noastră: să ne protejeze de vremea nefavorabilă. Și, de la această premisă, intervin și alți factori care sunt în favoarea noastră.

Deoarece moda a servit ca o modalitate pentru a ne exprima și a ne comunica personalitatea, au început să fie realizate piese vestimentare care să contribuie la corectarea anumitor defecte estetice și să scoată în evidență silueta.

Încetul cu încetul, în garderoba bărbatului au apărut mai multe piese care se adresau unei anumite nevoi estetice și tocmai aici intră în scenă pantalonii. În prezent, pe piață există o gamă largă de modele și croiuri pentru pantaloni casual bărbați, iar fiecare dintre formate se remarcă prin atributele pe care le pot oferi corpului nostru. De exemplu, pentru a evidenția picioarele, a crește volumul în zona șoldurilor sau a ne face mai subțiri vizual.

Din acest motiv, am selectat cele mai folosite tipuri de pantaloni din garderoba bărbatului pentru a analiza avantajele croiului și, bineînțeles, pentru a putea profita de aceste avantaje atunci când îi combinăm cu restul pieselor vestimentare în orice ținută.

Pantaloni casual bărbați: cu pense

Pliurile sunt acele cute care se creează în fața picioarelor: încep de la talie și coboară aproximativ 12-14cm. Funcția acesteia este mobilitatea, deoarece prin acest model se generează o amplitudine și confort mai mare. Pantalonii plisați au devenit populari în anii 1940 și de atunci piesa vestimentară a fost reinterpretată. Utilizarea ideală pentru acești pantaloni este purtarea lor într-o ținută formală. Dacă intenția este de a crea volum în zona coapselor sau de a extinde zona șoldului (pentru bărbații foarte slabi), pensa ne poate ajuta să rezolvăm problema. Desigur, există multe modele de pantaloni casual bărbați cu pense ce pot fi purtați zilnic sau la job.

Pantaloni casual bărbați: skinny

Croiul skinny a predominat din moment ce folosirea blugilor evazați a fost aproape complet eradicată la începutul anilor 2000. Și a fost la sfârșitul anului 2015 când alte cropuri relaxed, împinse de trendul streetwear care începea să domine industria modei, au căpătat proeminență. Skinny are avantajele sale: ne permite să creăm look-uri interesante și împrospătează unele ținute. Dar acest format este ideal pentru corpurile subțiri, cu structură alungită, deoarece este mulat pe corp și strâmt.

Pantaloni casual bărbați: drepți

Croiala dreapta este ideala pentru stilizarea, atât pe lungime a picioarelor, cât și pe lățimea acestora. Când un pantalon drept cade sub gleznă, fără a fi tăiată și fără a fi prea lung, poate crea iluzia optică a picioarelor proporționale. De asemenea, dacă partea superioară a corpului este de obicei mai lată și cu volum, pantalonii drepti reglează dimensiunile părții inferioare.

Pantaloni casual bărbați: cargo

Coapsele și gambele subțiri sunt o preocupare pentru mulți bărbați. Mulți evită să facă exerciții în această zonă și se concentrează pe brațe, spate și piept. Un truc sigur pentru a ascunde „picioarele slabe” este folosirea pantalonilor cu buzunare multiple pe laterale, cargo. Prin crearea de volum în această zonă, figura este stilizată. Important aici este să alegi pantaloni cu buzunare mici și estetice pentru a nu crea prea mult volum în zonă și a face aspectul oarecum lipsit de grijă.

Pantaloni casual bărbați: conici

Conici sau „morcov” simulează, așa cum sugerează și numele, forma unui morcov, deoarece sunt mai lați în zona șoldurilor și se subțiază spre glezne, fără a fi prea mulați. Acesta este tipul de pantaloni care avantajează cele mai multe persoane, la fel ca cei drepți. Este, în special, recomandat persoanelor cu spatele mai lat și șolduri mai mici. Acest tip de croi poate fi întâlnit, atât la pantaloni simpli, cât și la blugi.

Pantaloni casual bărbați: joggeri

Acest tip de pantaloni a devenit din ce în ce mai popular în aceste vremuri, mai ales de când petrecem foarte mult timp acasă. Prin acest stil se caută în principal confortul, deoarece sunt pantaloni realizați din materiale moi, din bumbac, sau din materiale speciale pentru sport. Au, însă, o formă conică, și pot fi purtați cu multe piese vestimentare și în diverse stiluri. Sunt perfecți pentru o zi de cumpărături, plimbări, zile ușoare în care nu aveți prea multe lucruri de făcut. Bineînțeles, nu sunt genul de pantaloni pe care îi veți purta la un eveniment formal.

Alegeți în special acele modele de pantaloni casual bărbați care vă avantajează, întrucât aceștia sunt pantalonii pe care îi purtați aproape zilnic, cu care sunteți cel mai des îmbrăcați. După ce alegeți croiul și stilul, alegeți și culorile și printurile care vă plac, dar și care vă avantajează atât culoarea pielii și care creează iluzia potrivită. De asemenea, țineți cont și de alte piese vestimentare pe care le mai aveți în garderobă și încercați să alegeți pantaloni care se potrivesc cu acestea. Nu în ultimul rând, țineți cont și de materialul din care este fabricat pantalonul.