Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Constructorul vrea să demoleze cât mai repede ce are de demolat, ca să nu încurce desfăşurarea în bune condiţii a procesului de învăţământ!

Edilul oraşului de pe Valea Cernei, Cristian Miclău, a semnat mai repede decât preconizase ordinul de începere a lucrărilor la proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare Liceul Hercules“. Asta pentru că, în această săptămână, constructorul desemnat s-a și apucat de lucru, începând cu demolarea clădirii de pe amplasamentul viitorului internat, care va avea 22 de camere duble pentru elevii proveniți din localitățile limitrofe.

„Au început de luni lucrările la Liceul Hercules, spune edilul. S-a terminat desemnarea constructorului şi acum suntem în linie dreaptă, se grăbesc să finalizeze internatul cu cele 22 de camere. Până la venirea copiilor din vacanţă clădirea să fie demolată şi să înceapă lucrările de ridicare propriu-zisă a internatului. Deci, cu demolarea vor să termine până începe şcoala, ca să nu lucreze la etapa asta cât timp sunt copiii la şcoală“.

Profitând încă de perioada vacanţei, constructorul şi-a propus să realizeze fundația viitoarelor clădiri, astfel încât atunci când va suna clopoţelul să perturbe cât mai puțin circulația și activitățile elevilor. Partea de șantier va fi delimitată, prin panouri specifice activității desfășurate, de spațiile destinate elevilor, mai precizează Primăria Băile Herculane.

Reamintim că valoarea proiectului este de aproximativ 11,2 milioane lei şi a primit finanţare în iulie, anul trecut, prin Programul Operațional Regional 2014 2020, axa prioritară 10.

JCS-Alexandra Gorghiu