Ovidiu Victor Gant: Romania este o tara privilegiata - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La invitaţia lui Erwin Josef Ţigla, preşedinte al Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, Ovidiu Victor Ganţ, deputat în Parlamentul României din partea minorităţilor germane, s-a aflat joi, în judeţ.

După o scurtă vizită la Anina, la orele amiezii acesta s-a întâlnit cu elevii Liceului „Diaconovici Tietz“ iar, spre seară şi-a prezentat cartea „Ovidiu Victor Ganţ: Bucureşti – Berlin – Bruxelles. 10 ani – 10 Jahre“ la biblioteca germană din municipiu.

În cadrul întâlnirii cu elevii Liceului „Diaconovici Tietz“, Ovidiu Victor Ganţ le-a vorbit acestora despre importanţa învăţării şi studierii limbii germane, ocazie cu care a avut loc şi vernisajul expoziţiei „Germana – limba marilor idei“, realizată de Ambasada Germaniei în România.

O expoziţie pe care liceul reşiţean o găzduieşte până la finalul acestui an, şi în care sunt prezentate personalităţi din România care au o legătură directă cu limba şi cultura germană. „Este evident că, graţie investiţiilor masive germane şi austriece din România, a faptului că Germania este principalul nostru partener comercial, în momentul de faţă această limbă are mare căutare în rândul acestor angajatori. Pot să vă spun chiar că, în România, se simte o lipsă de personal calificat vorbitor de limbă germană, pe care aceşti investitori îi caută. Încercăm însă să suplinim acest lucru tocmai prin activitatea unor astfel de licee, cum este şi „Diaconovici Tietz“, sau a altor unităţi de învăţământ cu profil german din ţară, dat fiind faptul că România este o ţară privilegiată. Şi spun asta pentru că germana, ca limbă străină, sigur este şi la Moscova şi la Santiago de Chile, însă România are în plus faţă de aceasta şi component de limbă germană maternă. Vreau să vă spun că este o situaţie din care câştigă toată lumea, şi de aceea cred că, pentru elevi, expoziţia prezentată astăzi (n.r. -17 noiembrie) este relevantă“, a declarat deputatul Ovidiu Victor Ganţ.

În carte „Ovidiu Victor Ganţ: Bucureşti – Berlin – Bruxelles. 10 ani – 10 Jahre“, prezentată aseară la biblioteca germană, autorul a adunat o serie de documente în limbile română, germană şi engleză, prin care şi-a prezentat întreaga sa activitate politică, începând cu anul 2001.

În volumul apărut în acest an la Editura „Artpress“ din Timişoara se mai regăsesc legi pe care Parlamentul României le-a adoptat la iniţiativa deputatului Ganţ, interpelări şi întrebări la adresa miniştrilor, articole de presă, fotografii cu personalităţi politice române şi germane, precum şi fotografii din cadrul unor activităţi ale Forumului German Român.

Roxana Bălan Nafiru