Oricine se poate vaccina antigripal la medicul de familie - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Ministerul Sănătăţii a dat undă verde pentru folosirea dozelor de vaccin antigripal rămase pe stoc în depozitele DSP-urilor şi a extins vaccinarea la toate grupele populaţionale. Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin anunţă că oricine vrea să se imunizeze contra gripei sezoniere poate să solicite vaccinarea antigripală de la medicul de familie!

Reamintim că vaccinarea antigripală a început în septembrie 2020, mai devreme ca în alţi ani, pentru evitarea suprapunerii simptomatologiei asemănătoare COVID-19. Pe fondul celui de-al doilea val de infectări cu SARS CoV-2, interesul populaţiei pentru vaccinul antigripal a scăzut considerabil, deşi în mod paradoxal, acesta era de negăsit în farmacii, doar prin precomandă putând fi cumpărat.

Chiar şi aşa, în urma campaniei de vaccinare antigripală, după ce au fost vaccinate 1.697.583 persoane la nivel naţional, din cele 3 milioane de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii, au rămas, atât în depozitele DSP-urilor cât și cele pentru vaccinarea personalului MAI și MapN, aproape jumătate, respectiv 1.144.840 de doze. Ca urmare, s-a dat undă verde de la Ministerul Sănătăţii pentru extinderea vaccinării antigripale la toate grupele populaționale, nu doar la cele cu risc, ca până acum. Astfel, întrucât în depozitul DSP Caraş-Severin au rămas pe stoc 15.000 de doze, toate persoanele care doresc să se imunizeze, o pot face prin intermediul medicului de familie.

JCS-Alexandra Gorghiu