Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Centrul multifuncțional din Luncă și teatrul de vară sunt în vederile Primăriei Reșița. Lucru dezvăluit recent de primarul Ioan Popa, care consideră important ca cetățenii să aibă un mediu adecvat pentru a-și petrece timpul liber!

Context în care a vorbit despre centrul multifuncțional care va dispune de trei terenuri de tenis acoperite. Inițial, termenul de finalizare era luna mai, însă ar putea fi prelungit cu două-trei luni din cauza disfuncționalităților legate de aprovizionarea cu materiale. „Concret, tavanul vine făcut din plăci de material metalic a cărei culoare pe interior e prevăzută de proiectant să fie gri-antracit. Majoritatea plăcilor de acest tip au partea interioară albă dar, ca să avem culoarea dorită, a trebuit să acceptăm o întârziere din partea constructorului. Structura metalică e gata de mult, așteptăm să vină tabla.”, a spus Ioan Popa.

Teatrul de vară se dorește reabilitat și transformat în spațiu cu destinație culturală. Prin 2008 s-a încercat ceva similar, însă totul s-a limitat la amplasarea unor stâlpi care acum trebuie dați jos, pentru că se vrea ca locația să rămână descoperită și să fie dotată cu copertină retractabilă. „Vrem să amenajăm zona treptelor care urcă pe lângă noua grădiniță și astfel abordăm și teatrul de vară. Am analizat studiul de fezabilitate pentru acel obiectiv, am făcut câteva modificări și urmează să primim documentația finală peste câteva săptămâni. În acest sens încercăm să accesăm fonduri europene. Acolo am scos la licitație și suntem sub contract cu Vitamin Arhitects.”, a mai arătat primarul. Tot pentru viitorul apropiat, în atenția primăriei se află și scările de la Colegiul „Traian Lalescu”.

JCS-Ionel Ivașcu