Opt afgani pe malul Dunării - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA VECHE – Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche – I.T.P.F. Timişoara au depistat opt persoane din Afganistan, care au încercat să intre în ţara noastră din Serbia, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile cu motor!

În data de 18 noiembrie 2021, în jurul orei 09.00, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche a avut loc o acțiune privind prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competenţă. Astfel, polițiștii de frontieră au depistat pe malul românesc al Dunării, în dreptul km fluvial 1.036,3, opt persoane străine, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Persoanele în cauză au fost conduse, mai întâi, la Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă, unde li s-a făcut triajul epidemiologic şi, apoi, la sediul sectorului pentru verificări.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt o familie din Afganistan (mamă, tată și patru copii minori) și alți doi conaționali. Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România cu o ambarcaţiune gonflabilă cu motor. Prin urmare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, care este reglementată în art. 262 N.C.P., în cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

JCS–S.P.