Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Primăria municipiului Caransebeş a stabilit locul unde oamenii pot merge la picnic.

Lucru important în această perioadă în care temperaturile caniculare i-au făcut pe gugulani să caute locurile răcoroase de pe raza Caransebeşului. Oamenii au la dispoziţie zona Teiuş – Puntea Revoluţionarilor – Ştrandul Tineretului, pe malul stâng al râului Timiş, zonă care, potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, se pretează pentru acest gen de activităţi datorită terenului cu iarbă şi locuri umbrite.

„Zona din amonte de Puntea Revoluţionarilor poate fi folosită pentru picnic. Acolo este permisă aprinderea focului în vetre sau grătare, în timp ce porţiunea din aval de Punte este destinată pentru plajă, scăldat şi jocuri în aer liber. Igienizarea zonei se realizează cu pubele de mici dimensiuni“, se arată în hotărârea aprobată de legislativul local în urmă cu câteva zile. În schimb, caransebeşenii care nu vor să facă plajă pe malurile râurilor Timiş şi Sebeş au de câteva zile la dispoziţie şi Ştrandul Tineretului, aflat în proprietatea municipalităţii şi în administrarea clubului de fotbal FC Caransebeş.

Baza de agrement, recent renovată, oferă condiţii excelente de relaxare prin bazinele pentru adulţi şi copii, terenurile de volei, baschet şi tenis cu piciorul, plaja cu nisip şi terasa-restaurant deschisă până târziu, în noapte.

Lidia Almăjanu