Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta a cerut prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu echipei locale să pregătească pentru alegerile din iunie!

Prezent, vineri, la Oțelu Roșu, pentru a se întâlni cu Dorinel Umbrărescu, investitorul hotărât să reanimeze siderurgia din Valea Bistrei, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a abordat, ulterior, într-o conferință de presă, și o serie de subiecte de politică locală și județeană. Pentru Caransebeș, a explicat el, suspansul prelungit legat de numele viitorului candidat de primar e urmare a necesității de a-i menține în echipă, înspre binele partidului, pe primii patru plasați ca încredere în toate sondajele: „Felix Borcean, Marius Isac, Bebe Pasere și Marius Damian, nu neapărat în această ordine, toți de la PSD. Îmi doresc o echipă care să-i zdrobească pe ceilalți, inclusiv la Consiliul Județean!“

La Reșița unde, reamintim, nici el și cu atât mai puțin președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu s-au pronunțat ferm asupra unui candidat și nici nu avem cunoștință să fi fost necesare atât de multe rânduri de sondaje, lucrurile par mult mai simple și clare. „Eu consider că Ionuț (Popovici, n.n.) ar fi un candidat bun.“, a spus Grindeanu, adăugând: „Acuma, nu vă luați după mine, nu înseamnă că am dreptate și că vin să impun linia și ce trebuie să se facă.“

Totuși, câteva cerințe urma să transmită „echipei de pe Reșița“: „Să construiască o ofertă bună pentru municipiu. Reșița nu e un oraș de dreapta, prin tradiție n-are cum să fie un oraș de dreapta! Povestea este că, în ultimii ani, nu a fost în stare PSD să aibă candidați care să vină și să fie votați de electoratul din Reșița. Să vină cu o ofertă ca lumea, o ofertă constructivă pentru reșițeni!“ Concret, ar fi vorba despre ultimele oferte social-democrate pentru orașul muncitoresc Reșița, câștigate de echipa liberală, respectiv de Ioan Popa, în detrimentul echipelor PSD și a contracandidaților Ioan Crina (2016) și Ionuț Chisăliță (2020).

Mai reținut în privința calității ofertei din alegerile trecute, necâștigate, președintele PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a lăsat să se înțeleagă că nominalizarea candidatului de la Reșița e o formalitate, fiind nevoie doar de o ședință de partid, „că așa se face“. „Și eu cred în șansele lui Ionuț (Popovici, n.n.) și cred că tinerețea, dinamismul lui, poate constitui o șansă pentru o victorie la Reșița. Pentru că, așa cum spune Sorin (Grindeanu, n.n.), nici eu nu cred că municipiul Reșița este o redută liberală care nu poate fi cucerită. Din contră, tot ce s-a întâmplat în ultimii trei ani și jumătate mă fac să fiu convins că un candidat PSD, tânăr, dinamic, poate câștiga alegerile la Reșița!“, a precizat șeful PSD.

Termenul limită până la care PSD ar trebui să aibă finalizată o ofertă mai „ca lumea“ decât în 2020, nu doar pentru Reșița, ci și pentru celelalte localități, cât și Consiliul Județean, este 15 martie. Sigur, până acum, e că „pentru președinția CJ, candidatul PSD e Silviu Hurduzeu! Punct!“, a mai precizat Sorin Grindeanu.

JCS-Walter Fleck