Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Centrele de permanenţă din Anina, Bocşa şi din Bozovici îşi vor relua activitatea. Înfiinţate pentru a suplini absenţa asistenţei medicale în zonele rămase fără spitale prin reorganizarea sistemului sanitar, cele trei centre de permanenţă din Caraş-Severin au rămas fără finanţare. Acest lucru s-a întâmplat în luna mai, când Ministerul Sănătăţii nu a mai alocat fonduri pentru funcţionarea acestora. Senatorul de Caraş-Severin, Iosif Secăşan, vicepreşedinte al Comisiei de Sănătate din Senatul României, a fost sesizat de situaţia existentă, atât de primarii localităţilor respective, cât şi de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin.

Prezent miercuri la Bucureşti, Iosif Secăşan a avut o serie de întâlniri personale, cu factori de decizie ai Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în urma cărora a obţinut angajamentul finanţării restante pentru cele trei centre de permanenţă, fapt ce se va produce în următoarele două săptămâni. „În localităţile Bozovici, Anina şi Bocşa, după reprofilarea spitalelor, pentru a asigura continuitatea actului medical, au luat fiinţă aceste centre, deservite de medici de medicină generală. Finanţarea lor se face prin bani de la Ministerul Sănătăţii, care sunt transferaţi CNAS şi, respectiv, CJAS.

La nivel naţional, însă, au fost înfiinţate mai multe asemenea centre decât s-a preconizat. Din această cauză, nu s-a putut asigura o finanţare ritmică, aşa încât, în Caraş-Severin, alocarea banilor s-a oprit încă din luna mai. În două săptămâni, însă, situaţia se va reglementa, iar odată cu rectificarea bugetară din luna august, întregul sistem va intra într-o finanţare normală şi ritmică“, a declarat senatorul Iosif Secăşan. Vă reamintim că, cei zeci de mii de cărăşeni din zonele respective nu mai au spitale din data de 1 aprilie 2011.

Flavius Rotariu

2 Comments

  1.  asa se adresa dr. Purea – PPDD – prostimii….acum Purea dupa ce a acuzat cu si fara dovezi a dat bir cu fugitii..in Germania !…Cu siguranta ca desi ales nu va participa la Sedintele Cons. Judetean…NU VA MAI LUATI DUPA DEMAGOGI !

  2. Pavel Cristea Reply

     Citez de la dvs. : „Centrele de permanenţă din Anina, Bocşa şi din Bozovici îşi vor relua activitatea” Cand sau de cand pana cand s-a oprit activitatea la Centrul de permanenta din Anina, de exemplu ?
    Incercati sa atribuiti merite cuiva pentru ce nu a facut……Anina merge mai departe, in conditii inumane…. MINCINOSILOR !

Adaugă comentariu