Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În puţine cuvinte, aşa putem sintetiza mesajul celei de-a 12-a ediţii a marşului pentru viaţă!

Evenimentul a ajuns la a 12-a ediţie, fiind marcat pentru a şaptea oară şi la Reşiţa, după doi ani de pauză în care apropierea sufletească a fost prezentă tot timpul, însă sigur oamenilor le-a fost dor să se apropie şi fizic unii de ceilalţi. În 2022, Episcopiei Caransebeşului i s-au alăturat ATOR Banatul Montan, filiala Caraş-Severin a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali şi catedra de Asistenţă Socială a Centrului Universitar UBB Reşiţa.

Pe lângă marşul propriu-zis, evenimentul a cuprins un moment de rugăciune ţinut în faţa Protopopiatului Reşiţa, mesaje de susţinere a vieţii transmise în centrul oraşului şi ateliere pentru copii organizate în curtea Centrul Universitar UBB Reşiţa. În jur de trei sute de oameni, majoritatea tineri, au participat la marşul care nu se pronunţă împotriva nimănui, dar care susţine cel mai mare dar divin: viaţa.

Mesajul a fost purtat de participanţi pe traseul cuprins între Protopopiatul Reşiţa şi Centrul Universitar UBB Reşiţa. Şi, cum viaţa presupune şi pace, gândurile celor 300 de participanţi, aflaţi credem noi în asentimentul tuturor, s-au îndreptat şi spre durerea semenilor noştri către care poporul român îşi deschide sufletul împărţindu-şi puţinul. Pentru că, într-adevăr, fiecare dintre noi putem contribui la o lume mai bună cu un strop de iubire.

JCS-Ionel Ivaşcu