Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este nedumerirea preşedintelui Romeo Dunca, după ce vicepreşedintele Marius Isac a luat Reşiţei toţi banii ce trebuiau alocaţi municipiului. Primarul Nelu Popa ne-a spus doar atât: „Să îi fie bine. Dumnezeu ne dă la fiecare după suflete. Şi lui Isac îi va da la fel!“

Marius Isac, omul pentru care primarul Nelu Popa a înfruntat, alături de Romeo Dunca, tot PNL Caraș-Severin, susţinându-l ca să fie ales vicepreşedinte, i-a „mulţumit“ azi pentru gest: a făcut un amendament la hotărârea de repartizare a sumelor de bani în judeţ şi a lăsat Primăria Reşiţa cu o sumă derizorie. Aşa, la mişto! Banii pe care Reșița nu i-a mai primit în urma amendamentului lui Isac erau destinați transportului, dus-întors, al elevilor din Bocșa și din alte zone, care studiază la Reșița.

Întrebat ce părere are despre amendamentul lui Isac, primarul Nelu Popa ne-a spus: „Atâta poate acest băiat. Să îi fie de bine. Dumnezeu ne dă la fiecare după suflete și după cum facem. Şi lui Isac îi va da la fel. Nu stă Reşiţa în suma aceasta. Sunt acţiuni de noaptea minţii atât ce a făcut Isac, cât şi ce au făcut cei trei consilieri din Oraviţa!

O poziție la fel de dură despre Isac a avut și președintele CJ, Romeo Dunca, în opinia căruia vicele care i-a trădat pe liberali pentru PSD și-a dat azi examenul prin care să arate că social-democrații se pot baza pe el și, de ce nu, îl vor recompensa cu funcții în PSD și în anii ce vin. Pentru că, nu-i așa, celelalte îndeletniciri la care Isac e foarte priceput, pot oricând să dea rateuri.

Flavius Nedelcea a fost prezent la ședință pentru că, după părerea mea, Marius Isac a avut astăzi de dat un examen în care a trebuit să se umilească pe el însuși, pe cei care l-au ales și pe mine care l-am susținut inițial. Ne-a umilit pe toți și a făcut această propunere rușinoasă prin care, din cei 300.000 de lei alocați inițial Reșiței a luat 290.000 de lei, mai mult, a mutat toți banii de la Oravița și de la Lupac. Isac și-a dat examenul sperând că, în schimbul acestei demonstrații jenante va putea să fie apreciat altfel. Dar nu cred că pesediștii sunt atât de naivi, pentru că ei se folosesc de trădători și de oameni care se autoflagelează luând de la alții. Nu cred că recompensa va fi cea așteptată. Şi nici nu ştiu cum nu îi este ruşine să mai treacă prin Reşiţa!“, a precizat și preşedintele Romeo Dunca.

JCS-Nina Curiţa