Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, cere o mai mare implicare a directorilor de unități de învățământ din municipiu în buna gospodărire a acestora.

La ultima ședință a legislativului local, consilierul social-democrat Valentin Dascălu a propus executivului Primăriei să cuprindă în buget și camere de luat vederi la liceele din Caransebeș, mai ales la Colegiul Național „C.D.Loga”. „Nu avem asigurată pază, intră cine vrea și trebuie să găsim o soluție ca să punem camere de luat vederi. Liceele nu mai au autofinanțate, nu sunt sume mari și trebuie să rezolvăm această problemă”, a precizat experimentatul ales PSD.

Fost director al celuilalt liceu de prestigiu al Caransebeșului, Colegiul Național „Traian Doda”, primarul Felix Borcean i-a răspuns lui Dascălu, nedumerit de ce la unele școli se pot chibzui bani și realiza proiecte, iar la altele nu. „De ce la «Doda» se poate iar la «Loga» nu, în condițiile în care cele mai mari investiții din ultima perioadă s-au făcut la «Loga»? Nu au avut cheltuieli, le-am suportat noi, ca administrație. «Doda» are o asociație a părinților care finanțează în bună măsură cheltuielile legate de paza liceului. În vreme ce «Doda» a câștigat un proiect de 20 de mii de euro, celelalte școli din oraș nu prea se sinchisesc când vine vorba de proiecte. Aici ține și de managementul acestor școli. Să iei niște camere nu cred că e o sumă așa mare, nu poți să stai cu mâna întinsă la administrație pentru orice lopată, galeată sau robinet stricat, trebuie să mai administrezi și prin resurse proprii. Florine (Florin Bogdea, directorul Liceului Tehnologic «Dacia», consilier PSD – N.R.), esti un director bun după părerea mea, nu ai stat la mila Primăriei să-ți dea bani, ai administrat foarte bine ce ai avut”, a precizat Borcean.

„Vă mulțumesc, dar chiar niciun leu pentru școli?” a întrebat Bogdea. „Credeți că mai ales eu nu aș fi vrut să avem bani pentru școli? Avem niște poveri de achitat pe anul în curs”, a mai adăugat edilul.