Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta susţinea preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, când a fost întrebat dacă viitorul guvern va susţine investiţiile celui mai mare proiect de dezvoltare turistică din Vestul ţării. Iar primarul Nelu Popa are grijă ca tot ce şi-a asumat Primăria Reşiţa pentru acest proiect să fie dus la bun sfârşit.

Unul dintre cele mai importante proiecte de turism din Caraş-Severin este cel privind dezvoltarea zonei turistice Semenic, fiind şi cuprins în Masterplanul Guvernului. Şi cum în spaţiul public se fac tot felul de afirmaţii cum că viitorul guvern va opri PNDL-ul sau alte proiecte, preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, a fost întrebat la finele şedinţei forului decizional despre ce crede că se întâmplă cu proiectul de pe Semenic. „Eu nu mă tem că cineva va opri un proiect atât de important pentru Caraş-Severin. În plus, avem parteneri cu primari liberali, Primăria Reşiţa şi Primăria Văliug, aşa că nu văd de ce ar pune cineva beţe în roate. La fel pe PNDL: unele proiecte din judeţ sunt în fază de execuţie, altele de atribuire, aşa că nu cred că cineva ar avea interese să oprească acele proiecte“, a spus şeful judeţului.

Mai mult, Primăria Reşiţa, în calitate de titular al Planului Urbanistic Zonal: Dezvoltarea Zonei Turistice Semenic, a început demersurile în vederea declanşării etapei de încadrare pentru obţinerea avizului de mediu. „Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru Semenic este la Ministerul Mediului, minister care ne-a cerut ca înainte de a ajunge pe ordinea de zi a unei şedinţe de Guvern să fie realizat PUZ-ul necesar proiectului şi studiul de impact asupra mediului. Acum aşteptăm avizele şi lucrurile merg mai departe“, ne-a spus și primarul Reşiţei, Nelu Popa.

Dezvoltarea zonei turistice Semenic“, proiectul în care şi-au dat mâna Consiliul Judeţean, Primăria Reşiţa şi Primăria Văliug, este un proiect vital pentru Caraș-Severin. Valoarea investiţiei este de 213.677.335 de lei şi presupune o suprafaţă amenajată de peste 25 de hectare, 3834 metri instalaţie telegondolă, pârtii de schi în lungime de aproape 8 kilometri şi multe altele.

Nina Curiţa

FOTO: Marius Protea