Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Este afirmația răspicată a managerului Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, Adrian Dumbravă, chiar dacă la un moment dat lăsase să se înțeleagă că există și varianta ca în noua organigramă acest departament să nu se mai regăsească!

Dumbravă a revenit la sentimente mai bune și le-a spus aleșilor locali că se va descurca cu cei șase din cei 10 economiști ai spitalului, patru fiind lăsați pe dinafară prin organigrama votată de aproape toți consilierii locali în ultima zi din august. „În spital aveam 10 economiști dispersați pe diferite compartimente. În ultimele luni eu m-am folosit de cel mult patru și activitatea a mers, nu am avut niciun blocaj, e logic să pun întrebarea de ce să țin 10? Impactul financiar nu este mare, dar ban cu ban, trebuie să fim atenți la fiecare leu ca lucrurile să meargă. Am rămas cu șase economiști pe care-i voi regrupa. Nu se pune problema externalizării acestui serviciu, ca să fie lucrurile clare”.

Și directorul economic interimar al spitalului, Marius Cazacu, i-a asigurat pe consilieri că se poate descurca cu mai puțini contabili: „De trei săptămâni, de când sunt interimar, în contabilitate am lucrat cu un singur om și nu am avut sincope”.

Sanda Bistrean (USR Plus) a citat din fostul manager Adrian Cican, care pe rețelele de socializare a spus că „nu aș fi desființat posturile TESA, pentru că sună a răzbunare, mai ales că acele salarii NU influențează cu nimic rentabilitatea spitalului”, însă primarul Felix Borcean a pus punct imediat subiectului: „Domnul Cican a avut posibilitatea să facă aceste modificări și dacă ar fi continuat, probabil că le-ar fi făcut sau nu. Sunt de acord cu strategia domnului Dumbravă pentru că este manager cu acordul meu și a dat un concurs”.

Întrebat de liberalul Puiu Paica ce se întâmplă cu cei ale căror posturi nu se mai regăsesc în noua organigramă, managerul Adrian Dumbravă a precizat: „Dacă pregătirea profesională le permite să ocupe un alt post în spital, vor fi redistribuiți, dacă nu, vor primi preaviz și vor pleca în șomaj sau unde vor…”. Deocamdată, în concediu medical, de unde unii din cei vizați i-au transmis managerului Dumbravă că „ne vedem în instanță”!

JCS-R.M.