Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asta spune primarul Felix Borcean despre noul ministru de Interne, Marcel Vela, relațiile acestuia în Guvern putând ajuta municipiul de pe Timiș și Sebeș.

Întrebat recent dacă Marcel Vela poate ajuta mai mult Caransebeșul din postura de ministru, edilul a precizat: „În ceea ce-l privește pe domnul ministru, nu văd, din postura dumnealui, strict raportat la ministerul pe care-l conduce, cât de mult ne-ar putea ajuta, dar probabil relațiile pe care le are în Guvern sper să fie benefice și să vină și în sprijinul municipiului Caransebeș, nu cred că l-a uitat!”. Și liberalii caransebeșeni spun că au de gând să apeleze la sprijinul lui Vela pentru Caransebeș, însă discuția se va purta după turul doi al alegerilor prezidențiale. „După turul al doilea vom vedea cum poate să ne sprijine în proiectele pe care ni le propunem împreună”, a punctat viceprimarul liberal Marius Isac.

Pe de altă parte, primarul Felix Borcean nu mai crede într-o eventuală candidatură a actualului ministru pentru Primăria Caransebeș în 2020, care ar fi un pas înapoi pentru Vela, în opinia actualului edil. „Nu cred că e menirea mea de a comenta ceea ce face domnul ministru senator Marcel Vela, dar referitor la candidatura dumnealui la funcția de primar al Caransebeșului cred că ar fi un pas înapoi, din punctul meu de vedere. Eu dacă aș fi în locul dumnealui nu aș face lucrul acesta. Nu cred că am fi ajuns vreodată să fim rivali la o eventuală candidatură la conducerea municipiului Caransebeș și nici nu am fi fost rivali în adevăratul sens al cuvântului, pentru că provenim din aceeași matcă, din același partid, nu cred că am fi ajuns să candidăm deși la un moment dat am emis această ipoteză, cred că acum este complet nerealistă. Eu voi candida la alegerile din 2020, nu din 2018, dar o să văd din ce ipostază, asta e o altă discuție”, a declarat Borcean.

În replică, PNL Caransebeș, prin președintele Andrei Ungur, exclude aproape total o eventuală candidatură a lui Borcean din partea PNL: „Eu am crezut că poate fi reintegrat în PNL, de aceea nu am propus excluderea, dar nu cred că mai e vreo șansă de discuție cu domnul Borcean. Despărțirea nu e oficializată de facto pentru că și-ar pierde mandatul la care ține foarte mult”. Liberalii caransebeșeni își vor stabili în luna martie a anului viitor candidatul pentru Primărie.

R.M.