CARAȘ-SEVERIN – Acesta era ultimul document necesar depunerii cererii de finanțare pe viitoarea axă gestionată de ADR Vest!
Obiectivul de investiții „Construire Spital Județean de Urgență situat pe raza Municipiului Reșița“ a mai făcut un pas spre materializare, odată cu emiterea de către Ministerul Sănătății, în 30 septembrie, a avizului de oportunitate. „Vorbim despre ultimul document necesar pentru a putea depune cererea de finanțare! Mulțumesc ministrului secretar de stat, domnului Alexandru Florin Rogobete, și domnului deputat Silviu Hurduzeu, pentru sprijinul acordat, astfel încât acest document să fie emis cu celeritate. Am convingerea că anul viitor vom putea demara lucrările la una din cele mai importante investiții din Reșița și Caraș-Severin!“, a transmis, după obținerea documentului, primarul Reșiței, Ioan Popa.
Referindu-se la rândul său la obținerea avizului, dar și la cel vizând reabilitarea, modernizarea și extinderea Spitalului Orășenesc din Moldova Nouă, deputatul Silviu Hurduzeu a precizat: „După cum știți, în vară, m-am oferit chiar să mediez pe tema acestui subiect când au existat tensiuni inutile și gratuite. Aceste avize favorabile sunt rezultatul acestor eforturi. Garantez că, în anii următori, vom găsi și sursa de finanțare și aceste proiecte vor deveni realitate, nu vor rămâne la stadiul de hârtii uitate prin sertare.“
Următorul pas pe care Consiliul Județean și Primăria Reșița, promotorii instituționali ai proiectului, vor trebui să-l facă îl reprezintă depunerea cererii de finanțare. „Așteptăm să se deschidă Axa de finanțare gestionată de ADR Vest, cu fonduri obținute prin Banca Europeană de Investiții. Cu siguranță vom obține bani pentru construcții-montaj și instalații care înseamnă 150 de mil. euro, rămânând un tronson de 80 mil. euro, pentru care va trebui să găsim soluții în timp ce se execută lucrările.“, a precizat Ioan Popa.
Proiectul, urmează a fi pus în operă pe o suprafaţă de aproape 5,9 hectare, situată în intravilanul Reşiţei, în nodul dintre Govândari, Lunca Pomostului şi cartierul Ţerova, în zona adiacentă pasajului către Govândari. Capacitatea spitalului, dimensionată în acord cu adresabilitatea, este de circa 500 de paturi, din care 428 este numărul de paturi pentru spitalizare continuă, 39 cel de paturi pentru spitalizare de zi, la care se adaugă cele din facilitățile cu paturi destinate pacienţilor care necesită supraveghere de scurtă durată (unitate dializă, salon observație UPU, supraveghere post-anestezică etc.).
JCS-Walter Fleck
1 Comentariu
Puteți să vă anunțați neamurile de niste locuri bine plătite în spital unde ocuparea posturilor nu se face prin concurs ci pe pille și relații