REȘIȚA – Este a doua de acest tip, a costat aproape două milioane de euro și a fost construită de Compania Națională de Investiții (CNI) în mai puțin de doi ani. Sala a fost preluată azi de primărie fără tăieri de panglici, însă cu primarul Ioan Popa regăsind baschetbalistul din el însuși în încercarea de a înscrie primul coș în noua sală. A înscris însă încă un obiectiv frumos pentru elevii orașului!
Beneficiar este Liceul Baptist, însă obiectivul va fi deschis și sportului de performanță. În sala modernă, dotată cu de toate și prevăzută cu 102 locuri, se vor antrena și sportivii de la secțiile de volei și baschet ale CSM Reșița. De asemenea, fiind amplasată în incinta Școlii Gimnaziale nr. 7, sigur se va găsi înțelegere ca și elevii acesteia să desfășoare aici diverse activități. De asemenea, din cauza lipsei la nivel național a spațiilor de sport atât interioare cât și exterioare, Ministerul Educației lucrează la elaborarea unor reglementări pentru ca asemenea spații să poată fi puse la dispoziție și utilizatorilor externi.
Cel mai important însă este faptul că noua sală de sport, pentru construirea căreia consiliul local își arăta dorința încă din 2018, rezolvă problema orelor de educație fizică la singura unitate de învățământ care nu avea sală de sport. Vor beneficia de sală 320 de elevi de clasele I-XII care până acum și-au desfășurat orele de sport fie pe terenul de sport din curtea liceului, fie în sălile altor școli cu care Liceul Baptist avea încheiate parteneriate.
„E a doua sală de tip A a Reșiței, după cea de la Colegiul «Mircea Eliade». Când lucrezi cu CNI, lucrurile sunt duse la bun sfârșit pentru că e o companie serioasă care a dovedit de-a lungul timpului că face treabă bună. A contribuit și primăria cu 400.000 de lei, bani cu care au fost aduse utilitățile!”, a declarat primarul Ioan Popa despre investiția realizată simultan cu modernizarea Școlii nr. 7. În prezent, aici se lucrează la curtea școlii și în locul vechiului teren de sport va fi amenajat unul cu teren sintetic. Vechea sală de sport a fost de asemenea modernizată în cadrul proiectului aflat în execuție care va fi gata în trei-patru luni. „Proiectele pentru școlile generale cuprind și partea de exterior. Asta ne avantajează întrucât nu mai trebuie făcute de primărie. La licee nu a fost eligibilă, ceea ce a făcut ca doar la «Traian Lalescu», cofinanțarea primăriei să ajungă la 35%!”, a precizat Ioan Popa.
Din declarația sa, am mai reținut că se vrea ca școlile aflate în prezent în lucru să fie gata până la începerea noului an școlar. Recepția Școlii Gimnaziale nr. 2 va fi făcută luni, 8 mai, iar la școlile nr. 6, 8 și 9 stadiul lucrărilor dă motive de optimism că vor fi gata până la toamnă.
JCS-Ionel Ivașcu