Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – După cum spune vicepreședintele Senatului, Marcel Vela, este legea fiecărui român care a pierdut ore pe drumuri sau la cozi, după te miri ce hârtii, cerute de autorități, de la autorități!

Legea 9/2023, a debirocratizării, a întrat în vigoare, iar la data dezbaterii acesteia în Parlament, senatorul Marcel Vela explica: „Această lege, dincolo de a fi un proiect legislativ, o normă care reglementează tot ceea ce este imperativ acum, la ora actuală, într-un domeniu extrem de important, într-o eră a globalizării, această lege este o nevoie și o necesitate. Grupul Partidului Național Liberal va susține acest proiect“. Lucru care s-a și întâmplat.

Potrivit șefului liberalilor cărășeni, Legea 9 a fost inițiată de parlamentarii PNL și este legea fiecărui român care a pierdut ore la cozi interminabile, care a făcut drumuri inutile pentru că nu avea o hârtie, care a strâns din dinți când a fost întrebat, cu o doză de sarcasm: „Aveți și copie de pe buletin?!“ Și sunt milioane de astfel de români, inclusiv fiecare dintre noi, care au pierdut timp, bani, nervi și oportunități la ghișeele diverselor instituții, în așteptarea răspunsului că dosarul cu șină e corect și complet. E valabil, desigur, pentru orice instituție publică sau care oferă servicii de utilitate publică din țară. Povestea legii e mai puțin importantă până acum. De aici înainte, trebuie să scriem parcursul unei legi care schimbă România în bine.

Oficialul a explicat că toate instituțiile care prestează servicii publice sunt obligate să aibă pe site cererile în format electronic și să asigure copii xerox gratuit în sediul instituției, în cazul în care se solicită copii de documente. Orice român trebuie să știe că dosarul cu șină și copiile de pe buletin sunt, de astăzi, pe cale de a deveni o pagină din istoria unei birocrații care a devenit proverbială. Finalul îl scriem împreună, a încheiat liberalul cărășean.

JCS-T.K.