Caraş-Severin, Romania

MĂURENI – Sâmbătă, comuna a încheiat capitolul dedicat liberalismului, a întors pagina și a trecut la social-democrație! În prezența vicepreședintelui PSD – ministru al Transporturilor – Sorin Grindeanu, a președintelui filialei județene PSD, deputatul Silviu Hurduzeu, a prefecților, a unor vicepreședinți CJ și a numeroși primari PSD din Caraș-Severin și Timiș, a fost marcată, oficial, trecerea primarului Brian Filimon de la PNL la PSD!

Prin discursul său, acesta a accentuat caracterul istoric al momentului, alegând cu sufletul și cu încrederea că „întreaga echipă“, adică tot electoratul din Măureni și Șoșdea, va face același lucru de acum încolo.

„Am ales ca susținerea domnului ministru Sorin Grindeanu, împreună cu susținerea domnului președinte Silviu Hurduzeu, cu susținerea întregii echipe, s-o returnăm, să susținem cu tot dinadinsul și să plecăm de la scorurile acelea mari, să reprezentăm – și imediat am să vă spun de ce – Partidul Social Democrat. Mi-o asum cu tărie și, cu siguranță, am încredere că dumneavoastră sunteți în asentimentul meu și aveți încredere în mine, că facem împreună cu domnul viceprimar, cea mai bună alegere. Și nu trecem 1, 2, 3, 4, 5, din motive diverse, ci trecem cu sufletul, simțim acest lucru, ne mândrim cu oamenii care ne reprezintă la București. Iar, din momentul acesta, vom da totul ca această echipă să ne reprezinte la județ, mai departe la București, iar noi să avem cel mai bun scor, din nou, din județul Caraș-Severin!“, li s-a adresat edilul celor prezenți, culegând aplauze.

Pentru împrospătarea memoriei celor care nu-și aminteau scorurile, Brian Filimon a amintit că în 2016, „pentru că așa era conjunctura“, a ales să candideze din partea PNL, iar echipa formată din el și întreaga comunitate, a câștigat alegerile cu peste 68%, pentru ca în același tandem să câștige localele, în 2020, cu 91,31%.

„Mi-am asumat acest moment, știți cu siguranță că am avut discuții și consultări cu dumneavoastră. N-am ales singur, pentru că pentru mine dumneavoastră contați. Pentru mine, pentru viceprimar, voi sunteți întreaga echipă!“, a conchis Brian Filimon. Totodată, pentru ca lucrurile să fie clare, deși a participat ca liberal la strângerea de semnături pentru lista comună PSD-PNL pentru Parlamentul European, fără a se considera „trădător“, pentru președinția Consiliului Județean, el va susține de acum, ca social-democrat, candidatura lui Silviu Hurduzeu.

De altfel, prin prezența numeroasă a vârfurilor social-democrate din Caraș-Severin și Timiș, evenimentul de la Măureni poate fi considerat și un preambul al lansării campaniei electorale a lui Silviu Hurduzeu. L-au asigurat în intervențiile lor, de întreaga susținere și de convingerea că va fi noul președinte al CJ după alegeri, toți vorbitorii, atât primarul Brian Filimon, cât și senatorul Adrian Torma și primarul Bocșei, Mirel Patriciu Pascu.

„Haideți să-l susținem cu toții pe Silviu, să aducem normalitatea în județ! Pentru că drumurile județene care sunt praf nu pot fi văzute din elicopter, domnilor! Trebuie să mergem să le vedem pe jos, să le reparăm! Sunt convins că, cu ajutorul ministrului Sorin Frunzăverde (sic!), care este cel mai poziționat  ministru… Sorin Grindeanu, care este cel mai poziționat pe care l-a avut Banatul…“, a spus Pascu, urându-le succes, în final, lui Brian Filimon, Silviu Hurduzeu și întreg PSD-ului.

La rândul său, Sorin Grindeanu a explicat că a venit tocmai de la Suceava pentru a participa la eveniment, deoarece: „Am o datorie la Brian. Nu el la mine, eu la el! În 2017, când nu mi-a fost simplu, atunci când la București, cu domnii aceia, duceam niște bătălii de care pe care, Brian, care chiar dacă nu făcea parte din partidul meu, a ieșit public și mi-a oferit susținerea. Pentru asta, după aproape șapte ani, eu țin să-i mulțumesc și am venit să-i întorc o parte din ajutorul pe care mi l-a dat  atunci.“

Evenimentul de la Măureni a fost urmat, oficial, de o promenadă pe străzile Bocșei, la care au fost invitați de primarul Mirel Patriciu Pascu toți cei prezenți.

JCS-Walter Fleck