Caraş-Severin, Romania

MUNTELE MIC – Deși pe Muntele Mic amatorii de schi au la dispoziție cea mai lungă nocturnă din România, administrația de la Turnu Ruieni continuă să nu înțeleagă ce înseamnă proiectul de dezvoltare turistică propus de cei de la weSKI!

Aceștia încearcă, printr-o campanie de informare reală și corectă a turistului, să explice ce înseamnă proiectul pe care l-au demarat cu ceva ani în urmă în stațiunea Muntele Mic. Cristi Dunca, de la weSKI, vorbește despre garanția lucrului bine făcut, dar și despre lipsa de implicare a administrației locale a comunei Turnu Ruieni în a sprijini dezvoltarea unor proiecte turistice precum cel al weSKI.

„Garanția că am făcut lucruri bune o găsim din când în când. Spre exemplu, suntem încântați să aflăm că administrația domeniului schiabil de la Poiana Brașov investește 5,2 milioane RON pentru a ilumina 3 km de pârtie, având nevoie de 8 luni pentru asta. Noi am făcut 4 km în 3 luni cu 300.000 de euro (capital privat), montând cei 58 de stâlpi în 8 ore de zbor alături de echipa noastră pasionată și de priceputul nostru pilot la manșă. Încă de la începutul anului 2018 suntem în TOP, având până la ora actuală (din câte știm noi) cea mai lungă instalație de nocturnă din România – 3 km pe pârtia Vâlsanu și 1 km pe pârtia Nordica. Din păcate, administrația locală nu vrea să înțeleagă nici până în prezent plusul de valoare pe care îl aduce acest proiect județului Caraș-Severin. Ne dorim enorm implicare din partea administrației, pentru îmbunătățirea infrastructurii din stațiune și pentru a putea să ne dezvoltăm într-un mod cât mai civilizat”, a explicat Cristi Dunca.

Deocamdată, dinspre Primăria Turnu Ruieni… tăcere, deşi l-am sunat pe primarul Cosmin Belci de mai multe ori, acesta nerăspunzând apelurilor noastre.

JCS-N.C.