Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru acest rezultat plin de speranţă, prefectul Cristian Gâfu mulţumeşte tuturor instituţiilor pentru eforturile conjugate în acest scop, precum şi cetăţenilor din judeţ! Din păcate, azi a mai fost, totuși, semnalat un caz, al unui motociclist din Armeniș!

Raportările ultimelor opt zile, repectiv în perioada 13 – 20 mai, au arătat clar că nu a mai fost semnalat nici un caz nou de îmbolnăvire cu noul coronavirus, iar în acest moment se mai află doar 12 pacienţi sub tratament în spitalele suport COVID-19 din Reşiţa şi din Caransebeş. Rezultatul este meritoriu, dacă ţinem cont că suntem un judeţ de graniţă, însă totul se datorează înţelegerii de care au dat dovadă cetăţenii în respectarea măsurilor de prevenţie şi eforturilor conjugate ale autorităţilor, care au supravegheat îndeaproape situaţia în judeţ. Pe fondul acestei concluzii pozitive, reprezentantul Guvernului în Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a ţinut să transmită, printr-un comunicat de presă, mulţumiri întregii populaţii, în numele tuturor instituţiilor: „Acest rezultat, pe lângă rodul muncii exemplare depuse de autorităţi, se datorează în principal dumneavoastră, cetăţenilor judeţului, care aţi înţeles că  numai conlucrând cu instituţiile statului şi respectând normele de prevenţie putem  ţine sub control răspândirea coronavirusului“.

Reprezentantul Guvernului în Caraş-Severin face, totodată, un apel către populaţie  pentru respectarea în continuare a regulilor impuse de autorităţi, pentru menţinerea trendului pozitiv în evoluţia COVID-19 în judeţul nostru. Pentru aceasta, el îi îndeamnă pe cetăţeni să păstreze şi mai departe distanţarea socială, să evite deplasările inutile, pentru protecţia personală şi a celor dragi. De asemenea, în comunicatul remis redacţiei se mai precizează că măsurile de sancţionare au fost aplicate de autorităţi gradual şi cu discernământ, care şi în continuare vor supraveghea ca cei cărora li se impun măsurile de izolare la domiciliu să ajungă cu bine la casele lor, dar mai ales, că vor respecta condiţiile izolării. „Reamintim tuturor cărăşenilor, se mai arată în comunicat, că noi suntem aici pentru a fi în slujba dumneavoastră, pentru a vă proteja şi pentru a reuşi să trecem cât mai bine prin această  pandemie. Dar  acest  deziderat nu se poate realiza fără aportul dumneavoastră, cetăţenii judeţului nostru, pe care vă rugăm să fiţi în continuare alături de noi, să ne respectăm reciproc şi să rămânem uniţi  în lupta contra coronavirusului, să păstrăm această  stare de armonie între instituţiile statului şi cetăţeni, aplicând principiul «bine faci, bine găseşti»“.

Cu toate aceste rezultate meritorii, tocmai s-a primit o notificare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin, în care am fost informaţi că a mai fost semnalat un caz la Caransebeş. Este vorba despre un motociclist din Armeniş care, în urma unui accident produs duminică, 17 mai, a fost transportat de urgenţă la Timişoara, unde a fost operat pe secţia de Neurochirurgie. Pacientul a fost depistat ulterior ca fiind pozitiv la COVID-19. În notificare se specifică: „Deoarece accidentul a fost grav, nu a existat un CNP corect, până în această dimineaţă, după ora 9.00, când a putut fi declarat pozitiv. Ancheta epidemiologică e în curs şi e desfăşurată de dr. Adrian Struţ, de la Caransebeş. Cazul a fost deja raportat de Grupul de Comunicare Strategică şi va apărea şi în raportarea următoare a DSP CS.

JCS-Alexandra Gorghiu