Neonatologia spitalului din Caransebeș se modernizează - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Peste 700.000 de lei vor fi investiți, cu ajutorul Fundației Vodafone România, în secția pentru nou-născuți de la Caransebeș. Este vorba de proiectul „Servicii medicale optime pentru reabilitarea și dotarea cu aparatură medicală modernă a Compartimentului de Neonatologie al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș”, finanțat prin Programul „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” al Fundației Vodafone România!

„Un nou proiect câștigat de Primăria Caransebeș, împreună cu partenerii săi, Spitalul Municipal de Urgență și Fundația Comunitară Banatul Montan, în cadrul programului inițiat de Fundația Vodafone România. Proiectul vizează modernizarea Compartimentului de Neonatologie de nivel Ib al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș și este în valoare totală de 721.244 lei”, notează Primăria Caransebeș pe rețelele de socializare, în timp ce managerul SMUC, Adrian Dumbravă, spune despre această inițiativă că „este un proiect frumos, care aduce beneficii spitalului nostru, prin care va fi refăcută complet secția la nou-născuți, când va fi terminată aceasta va fi secția emblemă a spitalului”.

Se vor achiziționa incubatoare, lămpi de sterilizare și fototerapie, masă resuscitare, laringoscop, autoclav sterilizare biberoane, monitor funcții vitale, tunel fototerapie, injectomat, pătuțuri și cântare pentru bebeluși sau scaune de alăptat. În același timp, se vor realiza și lucrări de reabilitare și instalații noi la Neonatologie. Pe lângă spitalul din Caransebeș, vor fi finanțate în acest program și unitățile neonatale din Botoșani, Craiova, Mediaș, Slatina și Târgu Mureș.

„Estimăm că după finalizarea proiectelor, în fiecare an, 11.000 de nou-născuți, dintre care 2.000 cu afecțiuni medicale critice, vor avea parte de cele mai bune condiții de îngrijire sau de transfer optim în secțiile și compartimentele de terapie intensivă neonatală și de prematuri de rang superior. Anual, 200 de medici și asistenți medicali vor avea condiții medicale adecvate îngrijirii nou-născuților cu diverse afecțiuni. Contribuim astfel la combaterea unei statistici sumbre care situează România în topul mortalității infantile în Europa” a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

JCS-R.M.