Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Este vorba de modernizarea terenului de fotbal din Centrul Civic al oraşului Moldova Nouă, dotat cu gazon sintetic, nocturnă şi împrejmuire. Lucrările la acest obiectiv, începute în 2019, au fost finalizate, terenul fiind inaugurat vineri seara cu două meciuri de fotbal în nocturnă!

Primul, între juniorii clubului de fotbal Minerul Moldova Nouă şi juniorii „civicari“, iar cel de-al doilea între Minerul Moldova Nouă şi „civicarii“, campionii turneului de minifotbal, organizat anual în oraşul de la Dunăre.

Primarul Adrian Torma e foarte mândru de această realizare, totul pornind în urmă cu patru ani, de la o discuţie cu faimoşii puşti supranumiţi „civicarii“: „Într-o zi ploioasă de campanie din 2016, îşi aduce aminte edilul, în jur de 20 de puști care strigau în gura mare «votați Adi Torma», alții «votaţi nenea Adiţă», la final mi-au solicitat pe un ton hotărât că vor în Centrul Civic un teren sintetic pentru fotbal, cum au alții din alte orașe. Și, iată că, dorința lor a prins viață! Poate nu am realizat în patru ani tot ce alții nu au făcut în 30 de ani, poate că nu va fi ușor nici pe viitor, dar Adi Torma sau «nenea Adiţă» nu uită ce promite şi luptă să-şi ţină promisiunile pe care le face“.

Pentru acest proiect au fost investiţi în total aproximativ 120.000 lei, din care 50.000 la lucrările începute anul trecut, iar pentru gazonul sintetic şi celelalte lucrări necesare finalizării acestui obiectiv au mai fost alocaţi din bugetul pe 2020 încă aproximativ 70.000 lei, după cum a precizat şeful administrativului din oraşul de pe Clisura Dunării.

Primarul Adrian Torma a spus că este istoric pentru Moldova Nouă să aibă două terenuri sintetice, cu atât mai mult cu cât este oraşul care l-a dat lumii pe Miodrag Belodedici, speranţa şi convingerea sa fiind că acest oraş va mai lansa şi alte viitoare legende în fotbalul românesc. Aceasta este surpriza pe care a tot anunţat-o de ceva vreme pe pagina sa oficială de Facebook, cireaşa de pe tort, fiindcă acesta era un proiect de suflet în contextul celor deja finalizate sau încă în lucru.

Oaspete de onoare la momentul inaugural, fostul internațional care a scris istorie în fotbalul românesc și sârbesc, Miodrag Belodedici, a spus că este foarte impresionat de ceea ce s-a realizat pentru noile speranțe ale fotbalului din Moldova Nouă și că va susține orice inițiativă a edilului în acest sens, pentru a-i motiva pe micii fotbaliști să ajungă ce a reușit el să ajungă sau chiar mai departe. Ca și în alte dăți, Belodedici le-a adus mingi, tricouri și alte echipamente sportive. Cu acest prilej a fost numit ”ambasador al turismului în Clisura Dunării”, Belo urmând să devină un port-drapel al evenimentelor culturale, sportive sau turistice din zonă. Dealtfel, pentru ce a făcut și pentru vecinii sârbi, va primi același titlu și din partea autorităților din Golubăț.

Bucuros pentru realizarea lui, Torma s-a adresat aşa-zişilor „civicari de azi şi de mâine“: „Faceţi sport, bateţi mingea «la maxim» pe noul teren; respectaţi-vă ca adevăraţi sportivi; îngrijiţi terenul și consideraţi-l casa voastră. Doar aşa se vor putea bucura şi următoarele generaţii de «civicari»“.

Sub imboldul acestei reuşite, Torma promite că pe viitor va încerca să reabiliteze şi celelalte terenuri şi locuri de joacă din Oraşul Nou, Boşneag, Moldova Veche, Măceşti şi, poate, Moldoviţa.

JCS-Alexandra Gorghiu