Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Petru Mura spune of-ul locuitorilor zonei. Filipescu promite că va veni în mijlocul lor!

În cartierul amintit a fost introdusă o conductă de aproximativ 200 m, după care a fost astupată. Și asta a fost tot. Conform localnicului Petru Mura, s-a săpat într-o zonă unde nu sunt case, dar când s-a ajuns la aproximativ 30 de metri de podul care ar trebui trecut pentru a ajunge în strada Romanilor, lucrările au încetat. „La noi nu se mai lucrează nimic de două luni de zile, nu s-a continuat până la coloana principală!”, a spus caransebeșeanul prezent marți la sediul AquaCaraș, după ce, în repetate rânduri, a discutat la fața locului cu reprezentanții societății.

Din spusele sale, mai reținem că zona străzii Cetății a fost omisă și de la extinderi de apă și canal, actuala rețea fiind introdusă în 1988 de către cetățeni, pe cheltuială proprie. De asemenea, la Caransebeș, s-a început lucrul pe străzi din zone diferite ale orașului, fără însă a se lucra cap-coadă pe niciuna. „Nu se finalizează nicăieri, iar acum cam tot orașul începe să fie spart.”, a mai spus Petru Mura.

Directorul AquaCaraș, Gheorghe Filipescu, cunoaște situația din zona străzii Cetății, aceasta fiind analizată luna trecută de consiliul de administrație al societății. Zona respectivă este legată de un tronson mai mare de conductă, iar recepția se va face la încheierea contractului, cu lucrarea pe întregul tronson. Situația semnalată de Petru Mura nu este singulară, Filipescu dând asigurări că AquaCaraș încearcă să le rezolve în așa fel încât să nu rămână nimic pe dinafară. Pentru asta, săptămâna viitoare se va deplasa la fața locului.

În privința extinderilor de rețea din zonă, Caransebeș este singurul oraș din județ care are rețele private. Pentru ca AquaCaraș să poată interveni pe asemenea rețele, ele trebuie predate societății într-o formă sau alta. Referitor la modul de lucru în oraș, Filipescu a punctat că tot ce se lucrează la Caransebeș este sub coordonarea primăriei. „Noi am finalizat vechiul proiect după ce Hidroconstrucția l-a abandonat. Mai avem de făcut o traversare și va fi gata. Pentru proiectul actual, am avut o discuție la primărie și am hotărât unde intervenim. Când am accesat acest program, am discutat cu toate primăriile cerând propuneri despre ce trebuie făcut în fiecare oraș. Trebuie să facem un efort și să finalizăm lucrările cu brio întrucât finanțarea Comisiei Europene pe acest gen de investiții e pe ultima sută de metri. Doar 13 județe din țară au accesat bani pentru asemenea lucrări.”, a încheiat directorul AquaCaraș.

JCS-Ionel Ivașcu