Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Edilul liberal al Reșiței s-a întâlnit ieri cu Dominic Fritz, mai tânărul omolog de la Timișoara încercând astfel să-și pregătească mandatul pe care îl va prelua în scurt timp. Cei doi au discutat despre principia și proiecte, concluzia fiind una singură: unde există voință, există și rezultate!

Nelu Popa a reușit, în doar 4 ani, ce mulți oameni îmi spun că este imposibil: a transformat un disfuncțional aparat birocratic într-o administrație modernă și performantă, a restructurat Primăria din temelii, a înjumătățit datoriile, a redus masiv cheltuielile de funcționare și a atras, pentru orașul său de 80.000 locuitori, mai multe fonduri europene decât Timișoara. Rezultatele se văd în oraș: locuri de joacă de calitate, piste de biciclete late, parcări civilizate… În 27 septembrie, a fost reales ca primar al Reșiței cu un scor de 75%. L-am vizitat ieri și am povestit câteva ore despre principii și proiecte, despre arme ascunse în lupta cu incompetența, despre calitate și control. Lecția: se poate. Doar să vrem”, a spus Dominic Fritz, după dialogul din capitala Banatului Montan.

JCS-N.C.

9 Comments

 1. Emotionant, inaltator, chiar sublim ! Dar, „”aceste cuvinte ne doare „, pentru ca nu sunt edevarate !Resita,l la ora actuala este o ruina, un santier in haos total, daca va fi bine, o sa vedem mai tarziu ‘!Nu e chiar zahar si miere in Resita, dar daca te lauzi singur la nesfarsit, uite ca incep sa te laude si altii ! Vagauna a asta de Resita, se poate compara cu Timisoara in vreun fel ? Sa fim seriosi !Daca n-ar fi de ras, este de plans deja!

  • Cum ai vrea sa se faca lucruri bune daca nu faci intai deranj. Prin deranj a se intelege santiere.
   In fond, nu era vorba de vreo comparatie intre Timisoara si Resita, ci era vorba de o colaborare intre cei 2 edili.
   Ai tu ce ai cu toata lumea. Schimba numele in gica contra.

 2. Ce gandire de om blocat in comunism!!!…de tine e vorba Macarinho!!! Pai cum vrei modernizare fara santiere? Cum vrei nou fara eliminarea a tot ce e vechi si nefolositor? Cum vrei sa fie azi zahar si miere daca …30 ani a fost doar praf si doar incompetenti si hoti!(toti demostrati in justitie). Vrem sa fie frumos prin magie sau cum??? Proasta mentalitate….si deloc productiva!! Imi amitnesc cum ziceau acum 2 ani : ce ne trebuie noua incarcatoare electrice …”ce noi avem.masini electrice in Resita”?…pai cum sa ai masininelevtrice daca nu ainunde incarca??…. Pai cum sa ai ceva daca nu ai infrastructura….Sosele, retele de apa, gaz ,energetice, administratie, spital, politie, scoli, etc….abia dupa.ce rezolvam astea….bunastarea si investitori si dezvoltarea….vor veni toate de la sine!!! Dar cu voi astia care ziceti „ce ma intereseaza pe.mine de autostrada , mie in Resita sa.mi DEA statul pensie, salarii, etc”….cu voi astia nu se va face treaba niciunde in Romania asta!!! De asta va urez un calduros …somn usor!!!

  • Ce ne-am face fara „”vizionari „” ca tine ? Mai tu, blocatule in capitalism si liberalism feroce !

 3. Asa e, nenea Macarie. Are dreptate omu. Multi nu vedeti mai mult decat propriul interes. Unii nici nu merg la vot, dar sunt cei mai aprigi comentatori.

  • Alo, Domnu ” ? Iarasi te iei de mine ? Parca am facut pace, sau era doar armistitiu ? Daca nu ti convine ce aberez, nu ma citi, nu ma baga in seama, ignora-ma complet !Eu nu ma iau de tine in niciun fel, nu mai combat nimic la adresa ta !Cred ca ai remarcat ca imi consider propriile comenarii drept aberatii, asta spune multe ! Chiar ma iei in serios 100 % ?

   • Nu ma iau cu rautate. Nu e niciun armistitiu ca nu consider ca e razboi intre noi.
    Ti-am mai spus ca prin anumite comentarii, faci rau. Multi nu stiu ca tu vrei doar sa aberezi. Nu iti inteleg scopul, dar ma rog.
    Eu pot sa iti spun de ce stau aici sa comentez, desi locuiesc in Bucuresti. Pt ca vreau sa se trezeasca lumea acolo in Resita. Pt ca vreau sa ma mut inapoi.
    Mai bine te-ai face util, ca mintea te duce sigur si spre lucruri si fapte bune. Mai bine ai incerca sa trezesti mintea resiteanului, carasanului si a romanului in general, ca din pacate sunt multi bolovani care ne influenteaza viitorul astora cu scaun la cap.

    • Multumesc pentru tonul civilizat, decent si chiar politicos prin care ma pui la punct !Defiecare data esti atat de convingator in argumentatia ta logica, incat nu mai am replica!OK, am inteles, dar repet, eu nu scriu aici decat ca sa enervez lumea, sa provoc si sa ma amuz, crede-ma !Cine ma ia in serios, ia o mare tzeapa, ca sa ma exprim „”elevat „‘! Toate bune, apreciez! PS-Nu vrreau sa fiu „”trezitor si deschizator „” de minti resitene, pentru ca nu consider ca sunt in masura sa fac asa ceva! Imi stiu lungul nasului!

 4. S-au făcut multe în oraş, multe altele mai sunt de făcut. E de dorit ca administraţiile din judeţe învecinate să-şi unească forţele. Se pot face proiecte comune, benefice pentru ambele părţi.

Adaugă comentariu