Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Consilierii judeţeni au aprobat acceptarea donației unui proiect important pentru judeţ: „Amenajare zonă turistică şi domeniu schiabil Nedeia, Munţii Ţarcu-comuna Zăvoi”!

Practic, Consiliul Judeţean primeşte cu titlu gratuit acest proiect, contractul de asociere cu Primăria Zăvoi, studiul de impact şi evaluare asupra mediului, litigiile câştigate irevocabil.

La şedinţa de la finele lunii noiembrie, aleşii judeţeni şi-au dat acordul de principiu pentru respectiva donaţie, însă nu au lipsit discuţiile. Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Flavius Nedelcea, actual consilier Pro România, spunea că este de acord cu proiectul, însă „vreau să îl votăm când ştim detalii despre activ, pasiv, dacă sunt litigii pe rol, să ştim totul despre avize“. Idee susţinută şi de celălalt fost vice, Ionuţ Popovici, actual consilier PMP, care a spus că susţine votarea dar cu un amendament la proiect şi anume acela că donaţia se va face după ce se cunosc detalii despre proiect şi să urmeze o altă hotărâre.

Secretarul judeţului, Darian Ciobanu, i-a lămurit pe toţi că nu se preia nimic atunci pe moment, iar donaţia se va face sub rezerva reglementării integrale a regimului juridic, donaţia fiind o liberalitate.

După şedinţă, preşedintele Romeo Dunca a precizat că: „Din păcate, donaţia respectivă va fi făcută numai după ce domnii Popovici şi Nedelcea se vor fi lămurit că nu e vreo capcană ascunsă“. Pentru aceasta, spune Romeo Dunca, reprezentantul firmei donatoare SC Dunca Imobiliare Srl va trebui să facă nu ştiu ce diligenţe ca să demonstreze că donația nu e otrăvitoare sau nu cuprinde ceva bombe cu efect întârziat.

„Câteodată, pentru a realiza un lucru bun trebuie să înghiți lucruri neplăcute. Deși cei care azi răspund de această societate nu au cum să înțeleagă o astfel de clauză, mă bucur într-un fel că a fost prevăzută şi mă bucur că a fost emanația celor doi foşti vicepreședinți. Cei care peste ani vor studia durerile facerii viitoarei staţiuni vor înțelege mai bine cum şi cine a condus județul la un anumit moment. Îmi amintesc doar două plăţi consistente din proiectul Nedeia: 175 000 euro – studiul de fezabilitate și 140.000 euro, cel de impact. Nu e problemă! O umilință în plus pentru un țel nobil poate fi suportată“, a mai spus şeful judeţului.

JCS-Nina Curiţa

Nu am vrut să vă fur munții