Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dacă la ISPA a pus punct, Caraş-Severinul va accesa anul acesta fonduri structurale şi de coeziune.

După ce Caraş-Severinul şi-a luat „La revedere!“ de la fondurile ISPA, investite pe lucrări care mai de care de mântuială şi încă neterminate, judeţul este acum nevoit să apeleze la alţi bani pentru a aduce apa în casele oamenilor. Iar primii beneficiari vor fi orăşenii, care vor beneficia de condiţii de trai mai civilizate, după ce se va apela tot la bani europeni.

Şi dacă în atâţia ani de implementare, în spatele brazdelor judeţul a aruncat nu mai puţin de 65,77 milioane de euro, cât a fost bugetul total estimat iniţial, în 2012, Caraş-Severinul aşteaptă peste 100 de milioane de euro, potrivit declaraţiilor făcute de reprezentanţii administraţiei judeţene cu prilejul inaugurării celui din urmă obiectiv ISPA la Reşiţa. Banii vor fi investiţi în lucrări de extinderea reţelor de canalizare din Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Anina, Oraviţa, Oţelu Roşu şi Moldova Nouă.

În momentul de faţă, niciunul din municipiile şi oraşele judeţului nu este acoperit integral la capitolul reţele de apă şi canalizare. Acesta este motivul pentru care, dacă acum nu se mai poate apela la ISPA, se vor accesa fonduri structurale şi de coeziune. Potrivit administraţiei judeţene, pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare, la Reşiţa vor mai fi investite în jur de 18 milioane de euro. La acest capitol, reşedinţa judeţului şi-a pregătit deja şi studii de fezabilitate pentru introducerea alimentării cu apă şi extinderea canalizării în cartierele mărginaşe urbei. Lucrări similare vor fi derulate la anul în toate localităţile urbane cărăşene, urmând ca alte câteva zeci de mii de persoane să le fie aduse apă în case.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu