Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – La nivel județean, au fost aprobate rapoartele de evaluare a pagubelor produse de fenomenele meteo din perioada martie-iunie în mai multe localități ale județului. Cât despre codul portocaliu care ne topește, județul are și acolo un plan de măsuri…

Canicula a dus la organizarea unei noi ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocată de prefectul Ioan Dragomir.

În cadrul ședinței, s-a stabilit mutarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din ograda Prefecturii, în cea a ISU. „Pe ordinea de zi a ședinței a fost inclusă și aprobarea a cinci rapoarte-sinteză de evaluare a unor pagube produse de fenomenele hidrometeorologice în perioada martie – iunie în mai multe localități ale județului. Este vorba despre drumuri agricole, drumuri sătești (comuna Forotic), eroziuni de maluri, colmatări de albii (comunele Teregova și Slatina Timiș), acoperișul Spitalului Orășenesc Oțelu Roșu, un zid de împrejmuire, acoperișul unui foișor și un autoturism (municipiul Reșița), un podeț (comuna Teregova)“, informează Cancelaria Prefectului. Nu putem să omitem faptul că județul încă târâie, de ani buni, sumele venite de la Centru pentru cârpeala unor pagube produse de calamități, ce au fost subevaluate. Pentru că banii sunt insuficienți, iar constructorii nu se înhamă la lucrări de caritate.

Și cum nicio urgență nu e fără Ucraina, a fost actualizată lista localităților de cazare pentru cetățenii străini sau apatrizii aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat. Mai concret, pe lista spațiilor stabilite anterior a fost adăugat un imobil, o clădire administrativă, din zona Parcului Pescăruș, din orașul Bocșa, care dispune de 9 locuri de cazare.

Din măsurile decise pentru codurile care ne ard, reținem că vulnerabilii trebuie identificați, punctele de prim ajutor trebuie activate, în locuri umbroase, unde să poți bea o gură de apă la răcoare, în zone intens circulate, inclusiv s-a hotărât ca furnizarea apei potabile să nu fie întreruptă.

JCS-A.M.