Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Începând cu data de 4 ianuarie 2012, pentru perioade de raportare începând cu decembrie 2011, Declaraţia 390 se va putea depune doar pe noile versiuni de soft, publicate pe portalul ANAF, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Depunerea prin internet va putea fi făcută doar pe pagina de upload creată iniţial pentru Declaraţia 112, accesibilă prin portalul www.e-guvernare.ro, după autentificarea cu certificat digital calificat. Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaraţiilor, le vor putea depune la ghişeul organelor fiscale, în format pdf cu fişier xml ataşat, pe suport CD, însoţite de declaraţia listată, semnată şi ştampilată.

Pentru perioadele de raportare anterioare lunii decembrie 2011, Declaraţia 390 va putea fi depusă doar la ghişeu, pe suport hârtie cu fişier txt pe suport electronic, generată prin programele de asistenţă accesibile pe website-ul ANAF, www.anaf.ro, secţiunea Asistenţă contribuabili/Programe utile/ Declaraţii fiscale.

Noile versiuni ale programelor de asistenţă (Soft A şi Soft J) pentru Declaraţia 390 vor putea fi descărcate de pe website-ul ANAF, www.anaf.ro, secţiunea Declaraţii electronice/Descărcare formulare, unde se vor regăsi şi prevederile legale, precum şi instrucţiuni/documentaţie de ajutor.

Informaţii detaliate se pot obţine de la birourile pentru asistenţa contribuabililor din cadrul administraţiilor finanţelor publice, telefonic, la Biroul de asistenţă a contribuabililor, la numărul 0255/220105, sau accesând pagina de internet www.anaf.ro“, ne-a comunicat consilierul superior Zlatia Cocar, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice din Caraş-Severin.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu