Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – 914 consumatori au fost afectați după ce trei localități au rămas fără alimentare cu energie, mai mulți copaci au căzut pe drumuri, iar un drum național, unul județean și câteva curți au fost inundate!

Potrivit situației centralizate la nivel de județ, astăzi, 17 decembrie, la ora 10, drumarii au raportat un pod colmatat pe DN 57 zona localității Comorâște (apa traversează drumul național pe o porțiune de 250 de metri liniari și se circulă cu dificultate), unde intervine Secția Pompieri Oravița și Secția de Drumuri Naționale Caransebeș- district Oravița. Iar DJ 571 A a fost inundat (podeț colmatat) în zona localității Gornea. Intervine Secția de Pompieri Moldova Nouă și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sichevița.

Potrivit celor de la ENEL, au rămas fără alimentare cu energie electrică localitățile Rușchița, Sfânta Elena și Coronini, în total 914 consumatori afectați. Iar Serviciul de Gospodărire a Apelor raporta depășiri ale cotelor de atenție pe pârâul Prigor, la Prigor – 150 (+20), pe pârâul Miniș, la Bozovici – 147 (+47), pe pârâul Cuptoare, la Mehadica – 195 (+95), precum și pe pârâul Rusca, la Voislova – 168 (+18).

Potrivit celor de la ISU „Semenic“, în cursul dimineții s-a mai acționat la trei curți de case inundate în comuna Bozovici – produse din cauza unor lucrări la canalizarea din zonă, care au făcut ca apa să nu mai fie preluată de sistemul pluvial –, dar și la înlăturarea unor copaci căzuți pe carosabil, pe DN57 B între Bozovici și Anina. „Nu sunt înregistrate evenimente cu caracter deosebit. Cursurile de apa vizate de avertizările meteorologice sunt monitorizate, iar autoritățile și populația au fost avertizare“, ne asigură cei de la ISU.

Drumarii de la SDN Caransebeș au intervenit în această dimineață pe DN 57A în zona localității Divici și pe DN 6 în zona localității Cornea, pentru a elibera carosabilul de pietre și pentru a asigura scurgerea apelor.

JCS-A.M.