Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Inspectoratul Şcolar a revenit asupra deciziei reducerii claselor de liceu în viitorul an şcolar!

Dacă, în urmă cu aproape o lună, Consiliul de Administraţie al ISJ a înaintat Ministerului Învăţământului o formă „mai suplă” a planului de şcolarizare pentru 2023-2024, săptămâna aceasta i-a adus nu una, ci două modificări. Pozitive.

Prima, luni, după analizarea a solicitărilor depuse, aparent în bloc, de Colegiile Naţionale „Mircea Eliade” şi „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa, respectiv, „Traian Doda” din Caransebeş. Memoriile acestora au vizat aprobarea suplimentării planului cu câte o clasă de liceu. A doua modificare a fost adusă, ieri, după analizarea solicitării similare din memoriul Liceului Teoretic „Traian Vuia” din Reşiţa, depus marţi. În condiţiile în care nemulţumirea faţă de forma iniţială a planului de învăţământ a fost comună, nesincronizarea în depunerea memoriilor nu poate fi pusă decât pe seama comunicării, preferenţiale sau dimpotrivă, dintre conducerile liceelor menţionate.

„Cu calm, totul se rezolvă!”, a asigurat Lucian Miclău, noul inspector general şcolar, după discuţia avută cu Bianca Georgevici, directoarea de la „Traian Vuia”, în opinia căreia modul în care a avut loc suplimentarea în cazul colegiilor ar fi fost „discreţionar şi sub semnul conflictului de interese”. Rezolvată fiind acum chestiunea claselor şi reinstaurată atmosfera de calm, trebuie să menţionăm că problema de fond rămâne, totuşi, neschimbată. Anume că scăderea populaţiei şcolare (adică a numărului de elevi) presupune, inevitabil, o redimensionare a numărului claselor. Cândva, dar nu din toamnă!

JCS–Walter Fleck

Adaugă comentariu