Caraş-Severin, Romania

ARMENIȘ – În comuna Armeniş, la Măgura Zimbrilor, căsuţa din lemn denumită MuMA Hut îşi aşteaptă vizitatorii. Începând din această lună, căsuţa poate fi rezervată de către turişti!

MuMA Hut, un proiect al organizaţiei WWF România, este de fapt o experienţă inedită de a locui în natură. Căsuţa are 16 mp, un interior minimalist şi își propune să fie un exemplu în privința formei, de fapt o „cameră în livadă“. Materialele utilizate au fost procurate din zonă, fiind revitalizate astfel şi practici tradiționale.

Drumeţiile în natura sălbatică şi gastronomia locală fac din MuMA Hut dovada clară că la Armeniş se poate face ecoturism de calitate. De asemenea, prezența zimbrilor este o atracție pentru vizitatori și este, de asemenea, vitală pentru dezvoltarea turismului din zonă.

MuMa Hut este și un prototip pentru campusul WeWilder, altă inițiativă WWF în Armeniș, un ansamblu de alte trei căsuțe care se află în construcţie pe un teren de 15.000 mp. Fiecare căsuţă va avea propria pădurice de frasin sau paltin, echipa de la WWF România având în plan şi amenajarea unei grădini proprii de legume şi plante aromatice.

JCS-Nicoleta Moraru