Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Senatorul liberal Marcel Vela susţine că legea care ajută poliţiştii și militarii din alte servicii îi va şi stabiliza în locurile unde au serviciul.

În Monitorul Oficial nr 1036 din 6 Decembrie 2018 a fost publicată legea care oferă posibilitatea şi poliţiştilor să plătească ratele la un credit pentru propria locuinţă, în locul sumei alocate de către stat pentru chiria la un apartament de pe piaţa liberă. Legea a fost promulgată la sfârşitul lunii noiembrie de preşedintele Klaus Iohannis, iar în 6 decembrie a fost publicată în Monitorul Oficial, transmite Ministerul Afacerilor Interne. Poliţiştii şi militarii din alte servicii care îndeplinesc condiţiile necesare pentru acordarea compensaţiei lunare pentru chirie vor putea folosi această sumă de bani în vederea achitării ratei sau a unei fracţiuni din rata pentru achiziţionarea unei locuinţe cu credit ipotecar/imobiliar.

„Am susţinut această lege din trei motive. După achitarea creditului, statul economiseşte chiria plătită pentru poliţistul respectiv, stabilizează cadrele din poliţie în localitatea unde îşi desfăşoară serviciul şi elimină o discriminare faţă de militarii din Armata României, pentru care votasem această prevedere legislativă“, ne-a declarat senatorul Marcel Vela, autor al amendamentului favorabil polițiștilor și militarilor din alte servicii.

2 Comments

  1. Urmeaza sa probati cu acte (expertizate) proprietatea asupra unor terenuri. Lupta se termina in Instanta si mergem pana la capat!

Adaugă comentariu