Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ar fi posibil printr-un proiect amplu, aflăm de la Daniel Călin, șeful Direcției de Întreținere a Primăriei Reșița. Asta chiar dacă la momentul actual în zonă „există doar un peisaj dezolant, plin de gropi și de noroi, în care băltește apa de ploaie și niște mormane de gunoaie peste care așteptăm să răsară soarele”, în exprimarea unui cititor care locuiește pe str. Cpt. Ioan Poptelecan!

Acesta ne semnalează faptul că, în urmă cu vreo trei săptămâni, angajații primăriei au smuls copacii ornamentali, au rupt și distrus băncile și aleile pietruite. „Efectiv au ras cu excavatorul tot spațiul verde, au denivelat terenul și au lăsat mormane de gunoi în fața imobilelor! Spațiul de joacă pentru copii și părculețul nu mai există”, mai scrie cititorul nostru.

Întrebat despre această situație, Daniel Călin, șeful Direcției Întreținere din Primăria Reșița, a dat asigurări că lucrările în zonă vor continua de îndată ce vremea o va permite. „Băncile erau vechi, distruse. Vom igieniza zona, iar lucrările de pe acea stradă fac parte dintr-un proiect prin care întreaga zonă Moroasa va fi modernizată. Sunt vizate străzile, aleile, băncile. Într-un cuvânt, tot”, ne-a declarat Daniel Călin.

Va răsări deci soarele și peste Moroasa, zonă devenită gri din cauza excavatoarelor primăriei. Dar tot primăria va planta și panseluțe pe locul unde, acum în soare, „strălucesc” gunoaie și bălți.

JCS-Ionel Ivașcu