Caraş-Severin, Romania

PRIGOR – Primăria Prigor vrea utilități ca la oraș, cu fonduri asigurate prin Programul „Anghel Saligny”! În acest sens, au fost depuse trei proiecte în valoare totală de aproximativ 35 de milioane de lei!

Primul vizează realizarea unei stații de epurare în centrul de comună, acolo unde există o mai veche rețea de canalizare, și introducerea canalizării în satul Putna. Așadar, viitoarea stație de epurare va deservi ambele rețele, cea de la Putna urmând a fi legată la aceasta prin pompare. Conform primarului Simona Miclău, proiectul se ridică la valoarea de aproximativ 11 milioane de lei și prevede inclusiv racordarea gospodăriilor din satul Putna, captarea de apă urmând a fi realizată din râul cu același nume.

Al doilea proiect depus recent prevede introducerea rețelei de apă curentă în satul Putna, unde se va face și forajul, precum și legarea la această rețea a mai vechilor rețele din localitățile Prigor, Pătaș și Borlovenii Vechi. În aceste localități, apa a fost introdusă mai demult, atunci realizându-se alimentare prin cișmele. „Practic, introducem apa în satul Putna și modernizăm rețelele din celelalte sate. Viitorul proiect prevede inclusiv racordarea gospodăriilor la rețeaua de apă. Pentru a realiza aceste obiective, va fi nevoie nevoie ca sursele de apă să fie suplimentate”, am aflat de la d-na primar despre proiectul depus recent, a cărui valoare se ridică la aproape 15 milioane de lei.

Al treilea proiect depus pe „Anghel Saligny” vizează asfaltarea unei porțiuni în lungime de 5 km din drumul vicinal care pleacă din Borlovenii Vechi spre Muntele Semenic, porțiune aflată în administrarea comunei Prigor. „Ne dorim asfaltarea acestei porțiuni pe care o privim din perspectivă turistică, întrucât traseul Via Transilvanica traversează comuna de-a lungul a 42 km”, ne-a declarat primarul Simona Miclău despre proiectul în valoare de aproximativ 10 milioane de lei.

În atenția primăriei se află și căminele culturale din satele Borlovenii Vechi și Putna. Sunt în lucru câte un proiect pentru reabilitarea fiecăruia cu fonduri din PNRR. Concret, cu câte 150.000 de euro, se dorește reabilitarea exterioară a celor două edificii, amenajările interioare urmând a fi realizate din bugetul local.

JCS-Ionel Ivașcu