Mociurul se deschide construirii primelor noi case - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este vorba despre atribuirea în folosinţă gratuită a primelor patru parcele de teren în vederea construirii de locuinţe pentru tineri, în zona care va deveni, cât de curând, cea mai dezvoltată din oraş! 

Povestea tinerilor reşiţeni care cereau municipalităţii loc de casă sfârşea trist, undeva pe strada Zorilor, în Lend, unde ar fi trebuit să-şi clădească visuri. Totuşi, după ce mai multe ture de tineri au rămas fără teren pentru că nu şi-au construt casele, până şi primarul Ioan Popa a vrut să afle care este adevărul din spatele poveştilor nefinalizate. Şi a aflat: „Ne-am bătut joc de tineri. Le-am pus la dispoziţie o şcarpă mizerabilă în care să-şi facă locuinţe“, spunea, în urmă cu trei ani, Ioan Popa, primarul municipiului Reşiţa, după ce a văzut locul unde nu se fac case pe strada Zorilor.

Schimbarea a venit zilele trecute, odată ce consilierii locali au votat atribuirea în folosinţă gratuită, pe durata existenţei locuinţelor, a patru parcele de teren, situate în zona Mociur, în baza Legii 15/2003 privind sprijinirea tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Cu alte cuvinte, tinerii vor primi, gratuit, terenul pe care să-şi ridice acoperişul familiei în zona care va fi cea mai dorită din oraş. Alocarea celor patru loturi, având între 400 şi 410 metri pătraţi, se face acum după ce municipalitatea a primit cereri tot din Mociur, de la familiile de tineri care vor fi afectate de demolarea Căminului 1 din cartier. S-a constituit o comisie, au fost analizate dosarele, iar acum, celor patru familii norocoase nu le mai rămâne decât să-şi treacă dreptul de folosinţă în Cartea Funciară şi să se apuce de treabă!

JCS-A.M.