Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – E concluzia care se poate desprinde din ce le-a transmis primarul Felix Borcean celor doi, după ce viceprimarul Pasere a cerut în plenul Consiliului Local Caransebeș să se facă publice străzile prinse în buget pentru a fi reparate sau modernizate!

„Aș dori să știm exact numele străzilor care sunt prinse în proiectare, execuție și reparații, dacă se poate, și să fie cuprinse cu nume în lista de investiții, ca să nu apară discuții”, a fost solicitarea adjunctului lui Borcean la discuțiile despre bugetul municipiului pe 2021, iar primarul a venit pregătit cu lista străzilor pe care se va interveni.

Spre exemplu, străzile incluse pentru reparații sunt strada Cazărmii – toată zona dintre blocuri, strada Țarinei – între blocuri, Ștefan Jianu, George Buitu, Gavril Ivul, Decebal, Potocului, Târgului, Bistra – înspre stația de tratare, Aeroportului, Horia, Cernei, Calea Severinului – înspre balastieră, Episcop Miron Cristea și Valea Cenchii – între Calea Vârșețului și fântână.

La capitolul străzi incluse pentru modernizare, Felix Borcean a amintit Nicolae Popea, A.I. Cuza, I.C. Brătianu, strada Racoviței – ramificațiile noi, Semenic – intersecția Nicolae Bălcescu cu Calea Vârșețului până la calea ferată, Corneliu Baba – ramificația spre Valea Cenchii, Godeanu – ramificație din Calea Severinului, Zăganului – ramificație din Padeșului, Ciprian Porumbescu prelungire, zona ACH – străzile care sunt în proprietatea primăriei și Vârful Pietrei – de la scenă. Iar trotuarele vor fi refăcute pe strada Teiușului, strada Cloșca, în Parcul Dragalina unde s-au montat acele bile, pe strada Cetății – între Potocului și Romanilor și pe strada Romanilor – între Traian Doda și Simion Bărnuțiu.

Edilul Caransebeșului a spus că printre străzi se regăsesc și cele pe care locuiesc viceprimarul Pasere sau senatorul Ion Mocioalcă, însă acestea oricum trebuiau refăcute, nefiind prinse în listă doar pentru că acolo au case cei doi.

„Era inclusă și strada viceprimarului, și strada lui Mocioalcă, n-a mai avut nimic de spus când am prezentat străzile. Și Ciprian Porumbescu, și A.I. Cuza sunt străzi pe care eu le-am propus fără a mă gândi că acolo locuiește x sau y, sunt străzi care trebuie făcute până la urmă, nu stau doar ei acolo. Dar fiecare are un interes, fiecare consilier reprezintă o zonă de interes din Caransebeș, nu neapărat așa din interes cum e accepțiunea termenului în politică, dar există legături între consilierii locali și societatea din Caransebeș. La străzile de pe lista de investiții trebuie proiecte, nu e ca la cele de pe reparații, am frezat și turnăm asfalt”, a concluzionat Felix Borcean.

Potrivit directorului economic al municipalității, care a răspuns unei întrebări a consilierilor locali liberali, toate străzile vor fi detaliate în lista de investiții care este anexă la buget.

JCS-R.M.