Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Senatorul Ion Mocioalcă a fost ales de majoritatea parlamentară în funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi a României. Parlamentar din anul 2000, liderul PSD renunță la calitatea de senator pentru a fi, timp de 9 ani, în conducerea uneia dintre cele mai importante instituții ale statului!

Candidaţii pentru două funcţii de vicepreşedinţi şi 19 funcţii de consilieri ai Curţii de Conturi au fost validaţi de comisiile de specialitate ale Parlamentului și au primit votul plenului reunit al Parlamentului. Anterior votului, aceştia au fost audiaţi de senatorii şi deputaţii din comisiile reunite de Buget-Finanţe. Ion Mocioalcă şi Lucian-Ovidiu Heiuş au fost validaţi pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai Curţii de Conturi.

„Cred că este un fel elegant de a trage cortina peste o activitate de peste 23 de ani. Nu am fost pe plac multora, dar foarte mulţi ştiu binele făcut. Oriunde merg o să respect ceea ce fac. Şi ca om, şi ca politician nu am cum să nu privesc în urmă fără nostalgie. 23 de ani de activitate parlamentară înseamnă mult din multe puncte de vedere, iar eu cred că am reprezentat interesele celor care m-au votat. Nu vreau să par lipsit de modestie, dar nu cred că cineva m-a trimis şase mandate în Parlament doar pentru că am zâmbit frumos, ci pentru că am încercat să fac, aşa cum am spus, cât mai mult. Mi-am respectat principiile şi valorile, cuvântul şi promisiunile şi nu cred că cineva poate spune altceva. La fel voi face în continuare. Le mulţumesc colegilor din PSD pentru tot! Le mulţumesc cărăşenilor pentru încrederea exprimată în votul dat de-a lungul anilor!“, ne-a declarat Ion Mocioalcă.

JCS-Nina Curița