Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Senatorul cărăşean ne-a vorbit despre măsurile „foarte importante propuse de PSD pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți“!

Astfel, se propun vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile și pentru cei cu venituri mici. „Propunerea PSD este de 50 de euro/voucher la fiecare 2 luni, până la finalul anului. De asemenea, ne dorim vouchere de 30 de euro, acordate lunar, în perioada de școală, pentru elevii cu burse sociale. Dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei, este o altă măsură pe care o avem în vizor. Ne dorim creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților, de la 20 de lei la 30 de lei“, susţine Ion Mocioalcă.

Parlamentarul cărăşean spune că formaţiunea din care face parte propune şi o schemă de ajutor de stat pentru transportatori, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară, undeva la 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării. „Obiectivul PSD este ca aceste măsuri de sprijin să fie finanțate în proporție de 50% din fonduri europene, pentru a nu afecta investițiile programate în buget. Dacă cei de la PNL reușesc să propună mai multe surse de finanțare din fonduri europene pentru aceste măsuri social-democrate, atunci, desigur, PSD va susține ca valorile voucherelor și a tichetelor de masă să fie mai mari“, mai precizează senatorul Mocioalcă.

JCS-L.A.