Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pentru alimentarea cu gaz din judeţ, pe direcţia Caransebeş-Herculane, 85% din reţea se va realiza pe culoarul fostului proiect NABUCCO!

Având în vedere una din prevederile programului de guvernare al Cabinetului Orban, prin care în România se va aloca un miliard euro, din fonduri europene, în următorii şapte ani pentru proiecte care vizează înfiinţarea de distribuţii de gaz la nivelul localităţilor, la iniţiativa ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, în curând, va avea loc o vizită de lucru în judeţul nostru la care, pe lângă preşedintele PNL Caraş-Severin, vor participa ministrul Economiei, Virgil Popescu, precum şi directorul Transgaz, Ion Sterian.

Pe lângă discutarea altor aspecte economice din judeţul nostru, scopul acestei vizite vizează încurajarea, îndrumarea şi consilierea primarilor cărășeni în vederea realizării de proiecte de înfiinţare a reţelelor de distribuţie de gaz în localităţile de pe raza UAT-urilor pe care le reprezintă.

„Referitor la traseul conductei de transport a gazelor naturale pe direcţia Caransebeş – Băile Herculane, menţionăm că 85% din reţea se va realiza pe culoarul fostului proiect NABUCCO. Astfel, vor fi utilizate documentaţiile, avizele şi acordurile realizate pentru acel proiect, acest fapt ducând la scurtarea timpul de realizare şi la reducerea costurilor, permiţând o maximă eficientizare a realizării proiectului“, susţine Gheorghe Roma, primarul comunei Slatina Timiş, membru al ADI Banat-Gaz.

Președintele Silviu Hurduzeu și primarii mai multor localități din județ s-au întâlnit luni, 22 iunie 2020, la sediul Palatului Administrativ, în cadrul unei întâlniri de lucru convocate de primarul comunei Cornereva, Nicolae Novăcescu, președinte al ADI Banat Gaz. Întâlnirea a avut drept scop stabilirea pașilor de urmat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară BANAT-GAZ, constituită la nivelul a 18 primării din județ, în vederea accesării fondurilor necesare extinderii rețelei de gaz în județ.

JCS-N.C.