Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ediția I a Cupei „CSM Reșița” a fost organizată la sala de sport a Universității Eftimie Murgu din cartierul Moroasa, cu ocazia împlinirii a 65 de ani de când CSM Reșița a cucerit Cupa României la fotbal.

Zece echipe s-au aliniat la start: ACS Sporting Lupeni, Porto Bega Timișoara, CS Moldova Nouă, ACS Mundo Reșița și câte două echipe ale grupărilor Phoenix Buziaș, AS Recaș și CSM Reșița.

În partida pentru locurile 3-4, CS Moldova Nouă a trecut cu 2-0 de Phoenix Buziaș, iar meciul pentru marele trofeu a opus cele două echipe ale CSM-ului, care au dominat clar întrecerea de la Reșița. Pentru că a condus ambele echipe, antrenorul Roco Sandu n-a avut niciun fel de emoție în finală. În cele din urmă, victoria a revenit, cu scorul de 2-1, formației CSM Reșița 2.

În urma rezultatelor din finale, primele 3 locuri au fost ocupate, în ordine, de CSM Reșița 2, CSM Reșița 1 și CS Moldova-Nouă. Cel mai bun portar al turneului a fost declarat Darius Adamescu de la CS Moldova-Nouă, titlul de cel mai tehnic jucător i-a revenit lui Alexandru Oltean de la echipa Sporting Lupeni, iar golgheter a devenit Dario Jorz de la CSM Reșița.

„La marcarea celor 65 de ani împliniți de la câștigarea Cupei României, directorul nostru, Cristi Bobar, a organizat acest turneu, pe care îl consider binevenit. În ceea ce privește performanța elevilor mei, sunt mulțumit că am ajuns cu ambele echipe în finală. Nu-mi place să spun că echipa CSM Reșița 1 a jucat cu CSM Reșița 2, prefer să spun că roșu a jucat cu negru, să nu se creadă că a jucat prima echipă cu echipa a doua, pentru că nu există așa ceva la noi. Un alt aspect pozitiv ar fi acela că nu am primit gol de-a lungul turneului, doar în finală rosso-nerii au înscris unii împotriva celorlați. Mă bucur că am terminat bine anul, urez tuturor mult succes în viitor”, a declarat la final tehnicianul Roco Sandu.

JCS-Ștefan Moraru