Micii luptători reșițeni, cinci medalii la Naționale - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În perioada 7-10 octombrie, reșițenii au participat la Campionatele Naționale de lupte de juniori mici și juniori IV, în localitatea Târgu Mureș. Sportivii pregătiți de Adrian Dacica, Constantin Nicolae, Andrei Franț și Florin Dință au reușit să obțină cinci medalii, dintre care două de aur, una de argint și două de bronz, iar la final, Reșița s-a clasat pe locul 3 la junioare mici!

„Am participat la această competiție cu sportivi legitimați la Clubul Sportiv Școlar Reșița și la Clubul Sportiv Municipal Reșița. La juniori mici am avut rezultate foarte bune, menționând-o aici pe Andrada Dință la categoria 26 de kg, care a ieșit campioană națională, îl remarc pe Ricardo Sarai la categoria 59 de kg, care și el a devenit campion național. Sportiva Elena Boha a obținut locul al doilea, iar medalie de bronz au câștigat Gheorghe Lucas, la categoria 42 de kg și Ana Petre, la categoria 28 de kg. La juniori IV am avut șapte reprezentanți, dintre care cinci au obținut locul 5. Vreau să mai spun faptul că pe cluburi și asociații la juniori mici, lupte feminine, am ieșit pe locul 3. Mai trebuie menționat și faptul că peste 800 de sportivi s-au luptat pentru medalii la acest concurs. Ne pregătim în continuare pentru Cupa României la seniori, competiție ce se va desfășura la Constanța, în perioada 15-17 octombrie. De asemenea, în aceeași perioadă, vom participa și la Campionatele Naționale de cadeți, care se vor desfășura tot la Constanța. La seniori și cadeți vom concura cu zece sportivi. Aș dori să mulțumesc pe această cale pentru sprijinul acordat Inspectoratului Județean Caraș-Severin, Consiliului Județean Caraș-Severin și cluburilor CSȘ și CSM Reșița”, a declarat antrenorul Florin Dință.

Și sportivii antrenați de Constantin Nicolae au avut o comportare bună. Denisa Criste a obținut locul 2, la categoria 26 kg, pe locul 3 a fost Sandu Florentina la categoria 34 kg, iar CSM Reșița a fost pe locul 3 în clasamentul pe cluburi. La juniori mari, Criste Denisa 28 kg locul 1, Sandu Florentina 34 kg, locul 2 și CSM Reșița locul 3 în clasamentul pe cluburi. „Sportivii au avut comportare bună, doar că unii nu au experiență competițională. Unii au fost la prima participare, este vorba de Cornea Gabriela, categoria 56 kg la fete, junioare 4, și la lupte libere Porcu Andreea, categoria 66 kg”, a spus antrenorul Constantin Nicolae.

JCS-Ștefan Moraru