Metalul Resita se mentie in fruntea ierarhiei - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În etapa a IX-a a Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a, Metalul Reşiţa – Unirea Tărlungeni 2-1 (1-0).

După duşul rece de la Slatina, unde au pierdut cu un neverosimil 4-0, elevii lui Daniel Opriţa s-au mobilizat pe propriul teren în faţa echipei Unirea Tărlungeni, în meciul din etapa a noua a Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a. Faţă de jocul anterior, au apărut unele modificări în formula de start a echipei reşiţene. A lipsit din nou Claudiu Ionescu, cel care s-a accidentat în urmă cu o săptămână, în Valea Domanului, în acel 1-0 cu Olimpia Satu Mare. Pe un teren foarte greu, rosso-nerii au arătat determinare maximă, dorind să facă uitat eşecul de la Slatina.

„Gladiatorii“ din teren, aşa cum îi place lui Daniel Opriţa să le spună elevilor săi, au atacat încă din start, pentru a obţine toate cele trei puncte în întâlnirea cu Unirea Tărlungeni. Octavian Vasile a fost primul care a ameninţat poarta oaspeţilor, cu un şut în plasa laterală, în minutul 9. Deschiderea scorului avea să se producă în minutul 14, atunci când Leonard Manole s-a descurcat excelent pe partea stângă, în apropierea liniei de fund, a centrat în careul mic, de unde Vasile Buhăescu a trimis cu capul, pe spate, în poarta lui Niczuly. Atacantul formaţiei reşiţene şi-a trecut în cont dubla în minutul 58, când a profitat de marea eroare din defensiva oaspeţilor, unul dintre fundaşi încercând de a juca balonul cu propriul portar, căruia i-a trimis o pasă pe jos, care s-a oprit în noroiul de pe teren, iar Buhăescu, pe fază, a interceptat mingea şi a înaintat decisiv spre poarta adversă înscriind golul de 2-0. După doar două minute, în urma unei faze prelungite de atac, Unirea Tărlungeni a redus din diferenţă, cu lovitura de cap a lui Liviu Nicolae. Metalul Reşiţa a ieşit învingătoare din acest meci disputat pe un teren ce a devenit tot mai greu, odată cu trecerea timpului şi îşi păstrează avansul de două puncte în faţa celor de la ACS Poli Timişoara.

Metalul Reşiţa: Zimmermann – R. Cristian (min. 39, Neagoe), Ciucă, Ciobanu, Aniţoiu – Enescu, Feher, Stoica (min. 85, Breşneni), Manole (min. 87, A. Vaştag) – Ov. Vasile, Buhăescu.

Unirea Tărlungeni: Niczuly – Chiş, I. Şerban, Iaru (min. 46, S. Marin), Forika – Neculai, Cristea (min. 76, Pricop), Dâlbea, Marcaş – L. Nicolae (min. 32, Antoche), Elek.