ADVERTORIAL. Multicookerul îţi poate uşura viaţa când vine vorba de gătit. Acesta îţi permite să prepari o mulţime de feluri de mâncare fără să murdăreşti prea multe vase, fără să faci dezordine sau să aştepţi prea mult timp. Vestea minunată e că poate fi folosit pentru nenumărate reţete clasice, simple şi hrănitoare.
Iată 8 reţete uşor de preparat la multicooker:
Supă de pui
Supă de pui este o reţetă excelentă pentru prânz sau cină şi se poate găti foarte uşor la multicooker. Ai nevoie doar de câteva ingrediente: apă, legume, pui, fidea şi condimente. Desigur, poţi adăuga şi ingrediente precum smântână sau oul dacă doreşti. Supă de pui se păstrează în frigider pentru câteva zile, aşa că o poţi servi la mai multe mese.
Ciorba de văcuţa
Dacă preferi gustul acrişor în mâncăruri, atunci ciorba de văcuţa este o alegere foarte bună. Se serveşte la prânz, cina sau ca gustare şi e gata cât ai clipi dacă foloseşti multicookerul. Pentru o ciorbă reuşită e important să laşi carnea de vită să fiarbă suficient. De asemenea, trebuie să ştii că ciorba se prepară rapid şi la oală sub presiune. Poţi opta pentru o oală sub presiune Tefal dacă îţi doreşti garanţia calităţii.
Ardei umpluţi
Ardeii umpluţi sunt gustoşi, săţioşi şi se rezista foarte bine la frigider pentru câteva zile. În plus, această reţetă se poate personaliza într-o mulţime de moduri. Umple ardeii cu orez, carne, legume, verdeţuri sau orice altceva ai poftă, în funcţie de gusturile tale. De asemenea, ardeii se pot înlocui şi cu dovlecei sau roşii.
În cazul în care preferi sărmăluţele, trebuie să ştii că şi acestea se pot găti la multicooker, chiar în timp record.
Ficăţei de pui în sos de vin
Dacă îţi doreşti un prânz sau cina rapidă, plină de nutrienţi şi la un preţ prietenos, ficăţeii de pui reprezintă o super opţiune. Aceştia se prepară uşor la multicooker, mai ales dacă alegi un sos pe bază de vin, usturoi şi ceapă. Ficăţeii de pui se pot servi cu cartofi, legume la grătar sau lipii proaspete.
Ciorba de dovlecei
Aceasta ciorbă este excelentă pentru zilele călduroase de vară, mai ales că se poate servi rece. Pentru ciorba de dovlecei ai nevoie de câteva ingrediente: dovlecei, ceapă, morcov, ardei, verdeţuri şi lămâie sau borş pentru acrit. Aceasta se poate servi cu smântână sau iaurt, pentru un gust extra fresh.
Somon şi cartofi la abur
Multicookerul îţi permite să găteşti o mulţime de bunătăţi la abur, fără prea mari bătăi de cap. Dacă eşti în căutarea unei reţete sănătoase şi hrănitoare, prepara somon şi cartofi la abur. Ai nevoie doar de somon, cartofi şi condimente după gust. Desigur, poţi servi acest preparat cu o salată, verdeţuri, un sos pe bază de muştar sau murături.
Piept de pui şi morcov la aburi
În cazul în care preferi carnea slabă, afla că poţi să prepari piept de pui cu morcov la aburi foarte uşor. Această reţetă este perfectă pentru prânz sau cina, mai ales că ai nevoie de doar două ingrediente şi de condimente. Pentru extra aroma, poţi servi pieptul de pui cu muştar.
Ostropel de pui
O reţetă gustoasă şi tradiţională, ostropelul de pui e gata în doi timpi şi trei mişcări la multicooker. Găseşti pe internet o mulţime de reţete de ostropel, cu diverse tipuri de ingrediente şi instrucţiuni de gătire. Alege variantă care se mulează cel mai bine pe gusturile tale. Avantajul acestui preparat este că se poate servi mai multe zile la rând, dacă îl depozitezi corect la frigider.
Dacă îţi doreşti să găteşti rapid şi uşor la multicooker, îndreaptă-te către reţete simple, precum supă de pui, ardeii umpluţi, ostropelul de pui sau ciorba de văcuţa. Avantajul acestui aparat este că poţi să găteşti nenumărate bunătăţi cu doar câteva ingrediente şi în timp record.