Măşti şi echipamente de protecţie pentru şcolile din Caraş-Severin - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Inspectoratul Şcolar Judeţean a recepționat zilele trecute 50.000 de măști KN95 și 750 de costume de protecție!

Toate măștile de protecție respectă cele mai înalte standarde de calitate și performanță de pe piață, sunt produse în conformitate cu Directiva 2016/425/EU, având standard 149:2001+A1:2009, FFP2 și sunt certificate de Notified Body cu numărul 0158 (Dekra Testing and Certification Gmbh Germany). Echipamentele au fost donate de către Fundația Altex, care a încheiat astfel procesul de livrare a celor peste 500.000 de măști și 32.000 de costume de protecție ridicată către inspectoratele școlare județene din țară. Echipamentele de protecție ridicată, în valoare de peste 1 milion de euro, au fost distribuite în totalitate.

Lista pentru distribuirea măștilor și a costumelor de protecție ridicată a fost realizată de către Ministerul Educației și Cercetării, inspectoratele școlare fiind responsabile cu nominalizarea școlilor la care vor ajunge. Procesul a implicat semnarea unui contract de sponsorizare cu fiecare dintre cele 43 de inspectorate şcolare cuprinse în lista oferită de Ministerul Educației și Cercetării.

Cele peste 500.000 de măști de protecție ridicată au ajuns în cantități egale în 10 județe unde s-a identificat cea mai mare nevoie: Alba, Arad, Brașov, Caraș-Severin, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Olt, Timiș și Tulcea. Măștile de protecție pot fi folosite atât de elevi, cât și de către profesori. Costumele speciale de protecție de unică folosință, destinate celor care fac atât triajul elevilor, cât și cadrelor didactice, au fost distribuite în județele din țară, fiecare județ primind 750 de bucăți.

JCS-Nicoleta Moraru