Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În aceste zile, la Berlin, se desfăşoară International Green Week, unul dintre cele mai importante evenimente internaționale dedicate produselor alimentare, agriculturii și industriei horticole.

Şi judeţul Caraş-Severin are acolo un stand prin participarea a doi producători: Cooperativa Prisăcarii, reprezentată de Ioan Bărbuţ, şi de Gardena Bocşa, reprezentată de soţii Mircea şi Lidia Preisz. De asemenea, la eveniment este prezent şi şeful Camerei Agricole, Pavel Nefir, cel care a făcut demersurile necesare pentru ca judeţul nostru să nu lipsească nici la această ediţie a celebrului Târg de la Berlin. Din cele spuse de şeful Camerei Agricole Judeţene, Pavel Nefir, prezenţa la Berlin este de bun augur. Pe lângă faptul că este promovat judeţul, cei doi producători agricoli prezenţi acolo au fost apreciaţi de o serie de vizitatori.

berlin

„Le mulţumesc domnilor Ioan Bărbuţ şi Mircea Preisz pentru că au acceptat să vină pe cheltuiala lor aici. La fel, mulţumesc familiei Ionaşcu pentru costumele populare, împrumutate pentru a împodobi standul nostru, şi care sunt foarte apreciate. Aşa cum am susţinut şi când am pledat pentru acest târg, cine vine aici există. Am avut foarte mulţi vizitatori. La deschidere au participat şi ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Mierea şi produsele prezentate aici sunt foarte apreciate, cei de la Prisăcarii primind o serie de comenzi pentru miere“, ne-a spus Pavel Nefir.

Cooperativa Agricolă Prisăcarii a fost contactată de un client din Spania care a comandat 20 de tone de faguri căpăcite cu miere. O comandă importantă a venit şi din Franţa. „De asemenea, cu un client din Maroc a fost încheiat un contract pentru 60 de tone de miere polifloră. Un întreprinzător dn Germania a comandat un număr foarte mare de stupi din lemn, complet echipaţi, iar un alt client a comandat 1,5 tone de polen crud. Şi o firmă din Slovenia a făcut o comandă mare de mătci. Prin urmare, prezenţa noastră aici a fost de bun augur, având în vedere aprecierea de care ne bucurăm. Sigur, comenzile vor fi onorate prin implicarea tuturor producătorilor de miere din Caraş-Severin“, ne-a mai spus Pavel Nefir.